KunstEiland 2015

Op 5 en 6 september vindt voor de 5de keer KunstEiland plaats.

KunstEiland 2015

23 bewoners zetten hun voordeur open en tonen een grote diversiteit aan mooie, ontroerende, schokkende, abstracte, brutale, verfijnde en/of betrokken kunst: schilderijen, ceramiek, design, tekeningen, beeldhouwwerken, fotografie, edelsmeedwerk. In samenwerking met 'Facetten van de kunst' heeft KunstEiland nu ook een veelzijdig programma van 16 huiskamerconcerten met soms zeer jong talent en professionele musici uit de Zaanstreek.

De kern van het culturele evenement KunstEiland is het openzetten van de voordeuren, het ontmoeten van bewoners en kunstenaars en in ongedwongen sfeer samen kijken naar kunst. De vijfde editie van het KunstEiland sluit aan bij het thema ‘Stad aan de Zaan’ met extra aandacht voor muziek en water.

Behalve de exposities en de concerten in de huizen, is er ook buiten veel te zien. Bijvoorbeeld de kartonnen sleepboot De Furie waarmee de kunstenaar Filip Jonker in 2010 naar Engeland is gevaren. Bijzonder is ook de klankinstallatie van Nanny Roed Lauridse en Inge Weeda op basis van de geluiden van het Eiland, de straatnamen, het hout en het water. En de Eilandbewoner Tibbe Schreurs (12) heeft speciaal voor KunstEiland 2015 een compositie geschreven.

KunstEiland 2015 wordt op 4 september muzikaal en theatraal geopend onder regie van Majanka Fröhlich en met een hoofdrol voor de Zaanmeermin.

KunstEiland 2015 op het ZaanEiland 4 september 20.00 uur: Opening KunstEiland op de zuidpunt van het Zaaneiland 5 september 13.00 – 17.00 uur: De huizen staan open 6 september 13.00 – 17.00 uur: De huizen staan open In de speciale brochure staat het volledige programma met informatie over de kunst en de kunstenaars. De brochure is te verkrijgen bij het informatiepunt. Het programma staat ook op de website www.kunsteiland.nl

Alle activiteiten zijn gratis toegankelijk.

KunstEiland is een evenementen bureau uit Nederland. Trefwoorden van KunstEiland uit Zaandam : Kunsteiland, zaandam, Babel en Monet, activiteiten zaandam, zaaneiland, Poelenburg, Woordenflat, expositie, kunst, Olivier Rijcken, evenement KunstEiland , Expositie Sarema, Monet Rondleidingen, buurtontbijt fietsbrug, Babel archigids rondleidingen, Aankomst van de Zaanmeermin, .

bron : KunstEiland

Geplaatst op vrijdag 28 augustus 2015.