5 voordelen van een merk onafhankelijke autogarage

Als je een auto hebt, is het eens in de zoveel tijd nodig om deze te laten checken en in te leveren voor onderhoud. Veel mensen geven aan dat het beter is naar een officiële merkdealer te gaan voor het onderhoud van je auto. Toch zitten er veel voordelen aan je auto inleveren bij een merk onafhankelijke autogarage. Service Only in is zo’n merkonafhankelijke garage in Dordrecht.

Wat is een dealerbedrijf?

Een officiële autodealer is een dealer die gebonden is aan een merk. Deze dealer is fabrikant van een specifiek merk. Ze passen hun werkwijze toe op de manier zoals de fabrikant dat voorschrijft. Dit gegeven zegt echter niet dat een merk onafhankelijke autogarage, ook wel universele dealer genoemd, minder goed is. Sterker nog, een merk onafhankelijke autogarage is vaak gespecialiseerd in meerdere zaken en onderhoud ook meerdere merken. Wat zijn nu de voordelen van een merk onafhankelijke autogarage?

1. Merk onafhankelijke autogarages zijn net wat goedkoper

Wanneer je specifiek onderdeel vervangt of een reguliere onderhoudsbeurt nodig hebt, is dit vaak goedkoper bij een merk onafhankelijke autogarage dan bij een merk autodealer. Dit hangt echter af van het soort onderhoud en het type auto.

2. Merk onafhankelijke autogarages hebben veel kennis

Ondanks dat universele autogarages niet merk gebonden zijn, hebben zij wel veel kennis over verschillende merken. Het repareren en onderhouden van verschillende merken is voor merk onafhankelijke autogarages dus geen probleem. Merk onafhankelijke autogarages voeren de meeste reparaties zelf uit. Voor specialistisch werk schakelen zij een externe partij in.

3. Elke soort auto bij een merk onafhankelijke autogarage

Wat voor auto je ook rijdt, merk onafhankelijke autogarages repareren en onderhouden vrijwel elke auto. Niet alleen auto’s voor privégebruik zijn welkom bij universele autogarages, ook leaseauto’s repareren en onderhouden deze autogarages.

4. Een eigen werkplaats is gunstig

Universele autogarages hebben een eigen werkplaats. Hier controleren, repareren en keuren zij zelf de auto’s. Zij zijn hiervoor niet afhankelijk van andere partijen, wat een merkdealer wel is. Hierdoor is een langere garantie mogelijk in de meeste gevallen. Bij een goede merkonafhankelijke autogarage koop je betrouwbare auto’s die een goede APK check heeft gehad.

5. De fabrieksgarantie blijft geldig

Wanneer je een auto koopt bij een merkdealer en deze inlevert bij een merk onafhankelijke autogarage voor controle, blijft de fabrieksgarantie in de meeste gevallen geldig. Veel mensen denken dat de fabrieksgarantie vervalt. Echter is dit niet het geval.

Je wil dat je auto terechtkomt bij een betrouwbare autogarage voor onderhoud en reparaties. Veel merk onafhankelijke autogarages zijn betrouwbaar, hebben veel kennis en andere voordelen.

Bron foto: https://werkveiligheidswijzer.nl/5-zaken-die-je-terugziet-in-een-autogarage/

TO BE FOUND is een communicatie bureau uit Nederland. Trefwoorden van TO BE FOUND uit Dordrecht : bedrijf laten groeien, hulp bij online marketing, marketing bedrijf, online advertising, content, online marketing bureau, beter vindbaar worden op het internet, bedrijf laten groeien door slimme marketing, email marketing.

bron : TO BE FOUND

Geplaatst op dinsdag 3 januari 2023.