ADD en DCD, aflevering Niek | De Beeldenkers Podcast

Het is lastig om te weten wat er in het hoofd van iemand anders gebeurt.
In deze podcast mogen we een kijkje nemen in het hoofd van Niek. Niek heeft ADD en DCD (dyspraxie, bewegingsstoornis) en is (bijna) hoogbegaafd. Dat alles zorgt voor een unieke mix waar Niek het de hele dag mee mag doen.

Niek is 20 en heeft zijn weg gevonden: hij werkt met veel plezier in de techniek. Daar kan hij zijn handen gebruiken en houdt hij de gedachten in zijn hoofd in bedwang. Hij heeft allerlei manieren gevonden om zijn gedachten en overprikkeling te verwerken en bezig te houden.

Een neurodiversiteit als ADD is de hele dag aanwezig, net zoals je de hele dag hoogbegaafd bent en DCD hebt. Je moet dus de hele dag dealen met chaos in je hoofd, versterkt door het snelle denkproces van het hoogbegaafde brein. Niek is een beelddenker en denkt dus met gevoel, ook dat gevoel is de hele dag aanwezig. Best vermoeiend. En niet iets wat je aan de buitenkant ziet.

Het krijgen van een diagnose is aan de ene kant een opluchting: je weet waar jouw eigenschappen vandaan komen, maar heeft ook z’n beperkingen. Zo beweert de moeder van Niek zijn hele leven al dat hij zijn gedachten niet zo goed onder woorden kan brengen, omdat hij DCD heeft. Tijdens het gesprek bepalen we het dominantieprofiel van Niek, en laat daar nu de oplossing voor dat mysterie liggen?

Wil je meer weten? www.beelddenkendebrein.nl

Luister hier de podcast: ADD en DCD, aflevering Niek | De Beeldenkers Podcast.

Beeldig Brein is een coaching uit Nederland. Trefwoorden van Beeldig Brein uit Zelhem : Huiswerkbegeleiding, rekenbegeleiding, beelddenkers, beelddenken, bijscholing, hulp bij huiswerk, opleiding beelddenken, leermogelijkheid kind onderzoeken, niet passend onderwijs, beelddenken op school, hoe moet ik leren, beelddenk kenmerken, passend onderwijs voor iedereen, kernopleiding beelddenken, webinar beelddenken, mini cursus beelddenken, vastlopen op school,.

bron : Beeldig Brein

Geplaatst op vrijdag 21 april 2023.