Aware parenting | bewust ouderschap

Een veilige basis is de allerbelangrijkste voorwaarde om te kunnen leren. Of dat nu op school, thuis of op je werk is.

Aware parenting, bewust ouderschap, is een stroming die heel goed aansluit bij het beelddenken, maar de taaldenkers niet uitsluit. Het gaat uit van verbindende communicatie, hechting en aansluiten bij de behoeftes van je kind. Emoties niet wegstoppen, maar er laten zijn en laten begrijpen waarom ze er zijn. Zo kun je reageren op het gedrag van je kind van uit het opvoedboekje, straffen en belonen, of vanuit het aansluiten bij het gevoel en het er laten zijn van de emotie.
Het ene lost op dat moment de situatie op, de ander manier zorgt voor gedragsregulatie vanuit veiligheid en bewustzijn.

Wij zijn snel geneigd om voor de gemakkelijke oplossing te kiezen: het strafstoeltje, 3 minuten op de gang of toegeven omdat de omstanders er ‘anders iets van denken’. Op de lange termijn leer je je kind dan dat emoties er niet horen te zijn en dat je die moet onderdrukken.

Leren dat emoties bestaan en dat ze er bij horen geeft je kind een gevoel van veiligheid en vertrouwen waar het veel meer aan heeft. In deze podcast legt Chris Muller uit hoe zij dat aanpakt.

Dus heb jij een hooggevoelig kind met een sterke wil, een hoogbegaafd kind of gewoon een beelddenker die vanuit gevoel reageert? Luister dan zeker.

Luister hier naar de podcast.

Beeldig Brein is een coaching uit Nederland. Trefwoorden van Beeldig Brein uit Zelhem : Huiswerkbegeleiding, rekenbegeleiding, beelddenkers, beelddenken, bijscholing, hulp bij huiswerk, opleiding beelddenken, leermogelijkheid kind onderzoeken, niet passend onderwijs, beelddenken op school, hoe moet ik leren, beelddenk kenmerken, passend onderwijs voor iedereen, kernopleiding beelddenken, webinar beelddenken, mini cursus beelddenken, vastlopen op school,.

bron : Beeldig Brein

Geplaatst op dinsdag 23 mei 2023.