Basis Hulp Verlening voor Motorrijders

Het zal je maar gebeuren een dagje lekker toeren met je club of een stel vrienden en opeens….. een aanrijding, een valpartij! En daar sta je dan.
Je wordt gelijk met je neus op de feiten gedrukt. Paniek slaat toe, wat moet ik doen? Iedereen die op één of andere manier met motorrijden te maken heeft kan in deze situatie terecht komen.

De cursus is ontwikkeld voor en door motorrijders en instructeurs Acute Zorg bij Verkeersincidenten. Onze instructeurs hebben ervaring in de spoedeisende zorg.

Cursusdata komen binnenkort op onze site onder het kopje agenda. Uiteraard kan op verzoek voor een grote groep deelnemers een extra avond of zaterdag gepland worden. Eventueel kan de training ook op locatie worden gegeven voor of na een tourtocht. Het programma zal 1 dagdeel (ca 3 uur) in beslag nemen met maximaal 18 deelnemers.

Om iedereen voldoende aandacht te kunnen geven zijn er altijd ten minste een professionele docent en een Lotus aanwezig. Deze opleiding bestaat uit twee delen: een kort deel voor het opdoen van theoretische kennis, maar vervolgens zal al snel worden overgegaan op praktische handelingen. Juist door het zelf doen en te ervaren in een training, onder toeziend oog van de docent, kun je het afnemen van een helm en beademen op een dummy het beste oefenen.

Onderdelen welke aan bod komen:
- Onderzoek (benadering slachtoffer)
- Beademen via mond of neus (Chin Lift)
- Stabilisatie van het hoofd volgens Zach en Ambu greep
- Helm afnemen volgens Roger
- Aanleggen tourniquet
- Snelle kantelmethode
- Log roll
- Alarmering

SKW-opleidingen is een opleiding uit Nederland. Trefwoorden van SKW-opleidingen uit Harderwijk : bedrijfsopleidingen, AED-Bediender, Agressie training, Bedrijfshulpverlener, Communicatie, Communicatieve en sociale vaardigheden, Eerste hulpverlener, Eerste hulp aan kinderen, Eerste hulp bij drank en drugs, Eerste hulp bij sportletsel, Eerste hulp bij wandelletsel, Eerste hulp langs de lijn, Kleine blusmiddelen, Ploegleider, Preventiemedewerker, Sociale veiligheid en omgaan met agressie, VCA, European Resuscitation Counsil, Het Oranje Kruis, Nederlandse Reanimatieraad, NIBHV, NIKTA, .

bron : SKW-opleidingen

Geplaatst op maandag 27 mei 2024.