Begeleiding bij angst voor honden

Bang zijn is vervelend, maar heel nuttig. Angst is een normale reactie op dreiging. Het is een behulpzame emotie.

Begeleiding bij angst voor honden

De lichamelijke veranderingen die optreden tijdens angst zoals verhoogde hartslag, bloeddruk en transpiratie bereiden je voor op actie. Ookwel de flight or flight respons genoemd. Je ervaart angst en je kan daar op twee manieren op reageren: Vluchten of vechten. Angst wordt een probleem als het vrijwel constant aanwezig is, er geen reden voor is en je 'overdreven' reageert. Al voelt dit op het moment niet voor jou.

Samen gaan we onderzoeken waar die angst vandaan komt, is deze reƫel? Ik ga je handvaten geven hoe je om kan gaan met deze emoties. Daarnaast ga je ook leer je wat hondentaal is en hoe je daar zelf het beste op kunt reageren. Dit helpt je de situaties in te schatten en zorgt ervoor dat jezelf de controle houdt.

Als je er aan toe bent gaan we dit ook oefenen met een mijn coachhond.

Wanneer is dit traject geschikt voor jou? -Voor iedereen van de leeftijd vanaf 6 jaar: -Als je situaties vermijdt of ontvlucht waar honden kunnen zijn -Als je een traumatische ervaring hebt gehad met een hond -Als je bang bent om naar het bos of strand te gaan -Als je je onveilig of paniekerig voelt buiten

Aanmelden kan via mijn website of stuur mij een mail naar : info@goldenlifecoaching.nl

Golden Life Coaching is een coaching uit Nederland. Trefwoorden van Golden Life Coaching uit Groningen : coaching met de hond, kindercoaching, hond als co-coach, hondencoaching voor kinderen, hondencoaching voor jong volwassenen, hondencoaching voor volwassenen, sporten met coachhond,.

bron : Golden Life Coaching

Geplaatst op woensdag 6 april 2022.