Blijf niet in je hokje zitten!

Herken je het volgende? Zodra de verandering – die je zo graag wilde - voor de deur staat, voel je weerstand en angst. Plots wordt het oude vertrouwde veel aantrekkelijker dan voorheen. “Ach, het is zo erg niet”, zeg je, en je blijft lekker in je comfort zone zitten.
Dit alles voelde ook Leonie, angst voor het nieuwe, en toch heeft ze dertien jaar geleden de knop volledig omgezet. Na haar vertrek uit het onderwijs zocht ze de stilte op en nu helpt ze anderen bij hun innerlijk proces als transformatiecoach.

Ze startte haar eigen bedrijf als schrijf- en bewustzijnscoach, herschoolde zichzelf als familieopsteller en systemisch coach, en heeft aan die combi een heel eigen draai gegeven. Zonder zich er bewust van te zijn, heeft ze haar onderdrukte beelddenkbrein weer geactiveerd, waardoor ze weer kan voelen en gebruik kan maken van de natuurlijke mogelijkheden van haar brein. Pas tijdens het voorgesprek realiseerde ze zich dat beelddenken de naam is voor het denkproces dat ze intuïtief heeft ontdekt, dat altijd aanwezig was maar in haar jeugd geen kans kreeg om zich te ontwikkelen.

Nu ze openstaat voor creatieve en alternatieve denkwijzen, begeleidt ze ook anderen bij hun innerlijke reis naar verandering; dit doet ze zowel vanuit gevoel als vanuit taal. Haar boek, "Schrijven naar bewustzijn, ontdek je ware verhaal", biedt diepgaande inzichten in hoe je jezelf opnieuw kunt ontdekken. Het bevat zelfs een oefening om beide hersenhelften in evenwicht te brengen. Dat is waar we uiteindelijk allemaal naar streven, balans in ons brein. Denken met de dominante hersenhelft, ondersteund door de niet-dominante, vergt tijd en groei, maar als je ervoor openstaat, kun je zoveel meer bereiken.

Luister hier naar de podcast!

Beeldig Brein is een coaching uit Nederland. Trefwoorden van Beeldig Brein uit Zelhem : Huiswerkbegeleiding, rekenbegeleiding, beelddenkers, beelddenken, bijscholing, hulp bij huiswerk, opleiding beelddenken, leermogelijkheid kind onderzoeken, niet passend onderwijs, beelddenken op school, hoe moet ik leren, beelddenk kenmerken, passend onderwijs voor iedereen, kernopleiding beelddenken, webinar beelddenken, mini cursus beelddenken, vastlopen op school,.

bron : Beeldig Brein

Geplaatst op vrijdag 9 februari 2024.