Buitencoaching, waarom zou je dat doen?

Als je altijd binnen werkt, en eerlijk, dat doen de meeste mensen immers, lijkt deze situatie misschien een utopie. Toch kan het de dagelijkse realiteit zijn voor diëtisten, leefstijlcoaches of gewichtsconsulenten.

Buitencoaching kan het makkelijker maken een ander soort gesprek met cliënten/coachees te voeren. Met meer diepgang, en meer gericht op lange termijn doelen. En dus meer resultaat voor jou als cliënt!

Maar het heeft meer voordelen:
• De sessies voelen informeler, het praat makkelijker
• In de natuur zijn, levert ontspanning op
• Als het even stil is dan voelt dat niet vervelend
• Je ziet nog eens iets moois onderweg
• Je kunt de natuur inzetten als metafoor
• Door middel van beweging krijg je patronen helder
• Je kunt oefeningen inzetten waarbij je cliënt een verandering ervaart
• Meer voelen

Wij mensen zijn vaak wandelende hoofden. Altijd maar denken, óf piekeren. We vinden vaak dat dingen anders moeten, dat we niet goed genoeg zijn, dat we anders moeten zijn om gelukkig te worden. Aan veel doelen waarvoor onze cliënten naar ons toekomen, ligt dit ten grondslag. ‘Als ik 10 kg afval, dan ben ik gelukkig.’ De oplossing wordt (al denkend) gezocht in doen: minder koolhydraten eten, niet meer snoepen, een strak schema volgen, enzovoort.
Het is heel moeilijk om hier op wilskracht blijvend succes mee te behalen. Het is een erg op het denken gerichte benadering, waarbij je voorbijgaat aan hoe je je voelt. Buiten komt het gevoel meer naar boven. Buiten heb je ineens veel meer mogelijkheden waarmee begeleiden je uit het hoofd” haalt, door in beweging te zijn, door aandacht te hebben voor de omgeving waar je loopt, kan je ervaren in plaats van denken. Je kunt rust creëren, een onderbreking van het denken.
Het grote voordeel daarvan is dat er een nieuwe blik ontstaat en dat kan inzichten brengen.

Voor meer informatie zie www.jb-lifecoaching.nl

JB-Lifecoaching is een coaching uit Nederland. Trefwoorden van JB-Lifecoaching uit Heerlen : persoonlijke coaching, hypnotherapeut, lifecoach, loopbaancoach, burn-out coach, Zelfvertrouwen Bouwen, workshops, Persoonlijk succes, Gezonde relaties, Positieve verwachtingen, Geestelijke stabiliteit, Mentale weerbaarheid, emotionele weerbaarheid, sociale weerbaarheid, .

bron : JB-Lifecoaching

Geplaatst op maandag 21 augustus 2023.