De Kernopleiding BEELDDENKEN, komt naar België

Woon jij in België en werk je in het onderwijs, ben je coach of werk je op een andere manier met kinderen? Dan is er nu goed nieuws: de Kernopleiding BEELDDENKEN, komt naar België.

21, 22, 23 maart geven we de eerste 3 dagen met het eerste deel van de Kernopleiding Beelddenken. De tweede 3 dagen volgen dan waarschijnlijk in juli of september. Je hoeft natuurlijk niet in België te wonen om je hiervoor op te geven. Komen de data je goed uit of woon je dichter bij Stabroek dan Gaanderen, ben je ook van harte welkom. Hoe meer zielen, hoe meer vreugd. Naast dat je wat leert is het natuurlijk ook heerlijk samen zijn met gelijkgestemden.

De onderwerpen van deze eerste driedaagse zijn taaldenken, beelddenken, dominantieprofielen, hooggevoeligheid, hoogbegaafdheid en neurodiversiteit. Die combinatie bepaald wie jij bent en hoe jij leert en communiceert. Een waardevol inzicht voor het onderwijs omdat veel thuiszitters en vastlopers voortkomen uit een gebrek aan passend onderwijs voor beelddenkers, van welke intelligentie dan ook.

Veel van deze thuiszitters zijn hoogbegaafden die vanaf het allereerste begin geen passend onderwijs krijgen maar wel heel goed zijn in zichzelf aanpassen en niet opvallen. Zowel voor de leerkracht als de leerling geen fijne situatie. Door jouw kennis van het lerende brein te vergroten zorg je voor passend en inclusief onderwijs in jouw klas of school en kun je voorkomen dat leerlingen vastlopen alleen maar door aan te sluiten bij het natuurlijke leerproces van jouw leerlingen.

Dat doen we nu al voor de taaldenkers, zij leren via automatiseren en reproduceren, nu is de tijd rijp om ook de beelddenkers te faciliteren via associëren en begrijpen. Een kleine verandering met een grote impact. Zowel voor de leerling als de leerkracht.

Klik hier voor meer informatie.

Beeldig Brein is een coaching uit Nederland. Trefwoorden van Beeldig Brein uit Zelhem : Huiswerkbegeleiding, rekenbegeleiding, beelddenkers, beelddenken, bijscholing, hulp bij huiswerk, opleiding beelddenken, leermogelijkheid kind onderzoeken, niet passend onderwijs, beelddenken op school, hoe moet ik leren, beelddenk kenmerken, passend onderwijs voor iedereen, kernopleiding beelddenken, webinar beelddenken, mini cursus beelddenken, vastlopen op school,.

bron : Beeldig Brein

Geplaatst op woensdag 24 januari 2024.