De tweede druk van

"Dus het is normaal dat ik zo denk, dat ik even moet nadenken voordat ik antwoord kan geven, ik denk mijn hele leven al dat het aan mij ligt, ik ben dus gewoon oké".

Ook als je 35 bent kun je tot de conclusie komen dat jij goed bent zoals je bent en dat je niet aan alle verwachtingen van de maatschappij hoeft te voldoen. Verwachtingen die je over het algemeen zelf in je hoofd hebt geprogrammeerd (door de opmerkingen uit je omgeving).

De tweede druk van Allergisch voor Moeten is geleverd!

Dat betekent dat er al heel veel mensen weten dat ieder mens anders is en dat beelddenken de normaalste zaak van de wereld is.

Geen labeltje of aandoening maar een gezonde manier van informatie verwerken die ieder van ons in zich heeft. Alleen de één wat meer dan de ander. Gelukkig maar, want al onze grote uitvinders die de wereld vooruitgebracht hebben waren, en zijn, beelddenkers.

En toch blijven we al onze kinderen door dezelfde mal duwen, blijven we hameren op automatiseren en ontnemen we een deel van de kinderen de kans op het ontwikkelen van hun natuurlijke talenten. Weten dat je gewoon bent, dat het niet aan jou ligt doet wonderen. Ja, beelddenkers zijn Allergisch voor Moeten maar zodra ze door hebben waarom, en vooral hoe, ze iets moeten doen of leren dan gaan ze er vol enthousiasme tegenaan.

Ook voor de (beelddenkende) leerkrachten is het huidige onderwijssysteem verstikkend en biedt het weinig mogelijkheden om autonoom voor de klas te staan. Natuurlijk zijn er heel veel goed initiatieven maar teveel nog wordt er te weinig rekening gehouden met de natuurlijke leermogelijkheden en talenten van de verschillende kinderen en leerkrachten.

Ik hoop dat de tweede druk van Allergisch voor Moeten net zoveel inzicht en handvatten gaat bieden aan kinderen en jongeren, maar ook hun ouders en leerkrachten, omdat we met z'n allen nog een lange weg te gaan hebben, terwijl er met een kleine aanpassing grootse mogelijkheden zijn.

https://beelddenkendebrein.nl/pro.../allergisch-voor-moeten

Beeldig Brein is een coaching uit Nederland. Trefwoorden van Beeldig Brein uit Zelhem : Huiswerkbegeleiding, rekenbegeleiding, beelddenkers, beelddenken, bijscholing, hulp bij huiswerk, opleiding beelddenken, leermogelijkheid kind onderzoeken, niet passend onderwijs, beelddenken op school, hoe moet ik leren, beelddenk kenmerken, passend onderwijs voor iedereen, kernopleiding beelddenken, webinar beelddenken, mini cursus beelddenken, vastlopen op school,.

bron : Beeldig Brein

Geplaatst op dinsdag 23 april 2024.