Een VPN voor zakelijk gebruik: Waarom?

In dit artikel leggen we uit wat de voordelen zijn en waar jij een geschikte vpn provider kan vinden en wat het verschil is tussen een free vpn en een betaalde variant.

Een VPN voor zakelijk gebruik: Waarom?

Veel ondernemers gebruiken al een VPN voor zakelijk gebruik, andere ondernemers hebben eigenlijk niet echt een idee wat het precies is. In dit artikel leggen we uit wat de voordelen zijn en waar jij een geschikte vpn provider kan vinden en wat het verschil is tussen een free vpn en een betaalde variant.

Bescherm je gegevens tegen hackers

Als ondernemer ben je vaak onderweg, denk bijvoorbeeld aan een buitenlandse zakenreis. Vaak zijn openbare wifi netwerken de enige manier hoe je verbinding kan maken met het internet. Helaas brengt dit ook nadelen met zich mee. Zo zijn er veel hackers die door middel van een openbaar wifi netwerk in je gegevens kunnen komen. Wanneer je een vpn gebruikt kan je een beveiligde verbinding aanleggen tussen je apparaat en het wifi netwerk. Hierdoor kunnen hackers niet bij je gegevens komen.

Geografische blokkades omzeilen

Een reden waarom veel ondernemers gebruik maken van een vpn is omdat je hiermee geografische blokkades kan omzeilen. Dit houdt in dat je op websites kan komen die normaal gesproken niet beschikbaar zijn voor mensen uit Nederland. VPN providers hebben namelijk wereldwijd veel servers staan. Je maakt met je apparaat verbinding met een server dat in het land staat waar wel de website getoond wordt en je kan de geografische blokkades omzeilen. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om de Amerikaanse netflix te kijken.

Hoe kies je een geschikte vpn

Uiteraard wil jij de beste vpn provider, maar hoe vind je die? Er zijn  online veel websites zijn die een top 5 bieden van de beste vpns. Zo kan je ook veel reviews lezen van specifieke aanbieders. Dit scheelt je veel tijd.

Gratis of betaalde aanbieder?

Dit is een vraag die veel ondernemers stellen. Waarom zou ik een betaalde nemen als er ook gratis aanbieders zijn? Helaas brengen gratis aanbieders veel nadelen. Zo ben je online minder beschermt, kan je vaak niet de amerikaanse netflix kijken en hebben gratis vpns vaak ook geen kill switch. Daarnaast is een betaalde vpn aanbieder helemaal niet zo duur. Je bent vaak voor een paar euro per maand al klaar. Hierdoor raden wij altijd aan om een betaalde aanbieder te kiezen

Een VPN biedt jou als ondernemer dus veel voordelen Zo bescherm je je gegevens online, kan je geografische blokkades omzeilen.

Geplaatst op vrijdag 1 oktober 2021.