EMDR therapie / Trauma behandeling

Heeft er een ingrijpende gebeurtenis in je leven plaatsgevonden: Zoals bijvoorbeeld een ongeluk, baanverlies, verlies van een geliefde of andere gebeurtenissen waar je heftig op reageert? Dan kan EMDR uitkomst bieden.

EMDR therapie / Trauma behandeling

Heb je langdurige stress klachten of zelfs een trauma opgelopen? Wanneer een gebeurtenis niet goed verwerkt wordt, kan er PTSS ontstaan. PTSS betekend: Posttraumatische stressstoornis.

Je weet dat je PTSS hebt als je bijvoorbeeld steeds de gebeurtenis herbeleefd. Je hoort, proeft, voelt, ruikt alles weer toen het gebeurde. Maar ook nachtmerries en onrustig slapen passen hierbij. Wanneer je aan de gebeurtenis denkt die steeds weer terugkomt, krijg je hartkloppingen, zweten, trillen en ook je ademhaling stokt. Angst voert de toon. Wellicht merk je ook dat je alles uit de weg gaat wat je aan deze gebeurtenis doet denken. Je leeft op de automatische piloot. De één vlucht ervoor weg door hard te gaan werken en de ander drinkt te veel. Je praat er niet graag over en je sluit je af voor mensen om je heen.

Dit zijn allemaal signalen dat je wellicht toch hulp nodig hebt. Ook in gedrag en gevoelens merk je dat je snel geïrriteerd bent.

Er zijn veel therapeuten in Nederland die je kunnen helpen. Ik ben Alma van de Peppel-van Ramshorst, ik werk als psychosociaal therapeut. Voor mensen die dat fijn vinden, zet ik ook paarden in (therapie en coaching met paarden). Ik ben tevens werkzaam als POH-GGZ binnen een huisartsenpraktijk: de huisarts stuurt mensen door naar de POHGGZ voor psychologische hulp of als de lichamelijke klachten onverklaarbaar zijn.

Ik wil mensen met een optimistische, vriendelijke en vooral oordeel-loze blik naar zichzelf laten kijken. Hierbij richt ik mij op jouw kwaliteiten en jouw gewenste toekomst.

Wist je dat therapie in veel gevallen ook gewoon gedeeltelijk vergoed wordt door je verzekeraar? Dit kan je van tevoren controleren door op onderstaande link te klikken.

Klik hier naar vergoedingen.

Ik sta geregistreerd als EMDR therapeut op:

www.emdrtherapeuten.nl

www.allepsychologen.nl

EMDR is een vorm van traumabehandeling die veel wordt toegepast, vaak met goede resultaten. Uit onderzoek blijkt dat het 1 van de meest effectieve therapieën is. Er vinden geen uitgebreide gesprekken plaats en de behandelduur is vaak kort.

EMDR is voor alle leeftijden. Ik behandel alleen volwassenen.

Neem vrijblijvend contact met mij op als je nog vragen hebt.

alma@equivitae.nl

06-10594248

Hartelijke groet,

Alma

Equivitae | Therapie met paarden is een coaching uit Nederland. Trefwoorden van Equivitae | Therapie met paarden uit Voorthuizen : therapie met paarden, coaching met paarden, Psychosociale therapie, Paarden coaching, Systemisch werken met inzet van het paard, workshop met paarden, therapie met paarden, persoonlijke coaching, emdr voorthuizen, act voorthuizen, EMDR, emdr, therapie wat vergoed wordt door zorgverzekering, familie opstellingen, familieopstellingen, .

bron : Equivitae | Therapie met paarden

Geplaatst op vrijdag 15 juli 2022.