Goede start in de brugklas

Het is alweer een hele tijd geleden, maar ik weet het nog goed. Naar de brugklas! Wat vond ik dat spannend, weg van de vertrouwde school en mijn vaste groepje vriendinnen. Alles nieuw: gebouw, klasgenoten, leerkrachten, lessen, huiswerk. En dan zaten de brugklassers nog wel in een dependance, dus niet ineens in dat grote gebouw met al die oudere jongens en meisjes. Wat een moeite en energie heeft het gekost om te wennen en mijn plekje te vinden.

Als ik er aan terugdenk heb ik alsnog te doen met mijn moeder. Elke avond huilbuien voor het slapen gaan en dat een paar maanden lang. Die tranen waren nodig om alle spanning en prikkels van de dag kwijt te raken. Dat weet ik nu. Wat had het fijn geweest als ik toen iets meer had begrepen van wat er aan de hand was. Nu weet ik dat het veel te maken had met mijn hoogsensitiviteit, maar in die tijd was dat nog niet bekend. Ik begreep niet waarom anderen na 2 weken helemaal gewend leken en ik zo lang nodig had.

Is jouw kind ook gevoelig voor verandering? Voelt ze zich snel onzeker of maakt ze zich zorgen of ze wel nieuwe vrienden kan maken op de middelbare school? Vraagt ze zich af of ze het allemaal wel kan? Misschien maak jij je zorgen of je kind wel genoeg voor zichzelf kan opkomen.

Het lijkt nog ver weg maar voor je het weet is het schooljaar alweer voorbij. In juni start ik weer met de individuele brugklastraining. De intakegesprekken zijn in mei, zodat we in juni gelijk van start kunnen gaan.

Wil jij je kind graag dat extra steuntje in de rug geven? Neem dan nu contact met mij op om te bespreken wat ik voor je zoon/dochter kan betekenen om de overstap naar de brugklas makkelijker te maken.

Yvonne van Driel
Happy Kids Trainingen
t: (06)54912370
w: www.happykidstrainingen.nl

Happy Kids Trainingen is een coaching uit Nederland. Trefwoorden van Happy Kids Trainingen uit Den Haag : het vergroten van het zelfvertrouwen, angst oplossen, begeleiding bij hoogsensitiviteit, leren hoe te leren, kindercoaching, kinder weerbaarheidstrainingen, weerbaarheidstrainingen, coaching voor kinderen.

bron : Happy Kids Trainingen

Geplaatst op donderdag 11 mei 2023.