Happy Kids Weerbaarheidstraining

Zie jij ook weleens hoe je kind worstelt met spannende momenten? Soms hebben kinderen de neiging om situaties te vermijden wanneer ze zich onzeker voelen. Misschien herken je het wel: een kind dat plotseling naar de wc moet wanneer ze de beurt kan krijgen op school, een kind dat zich niet lekker voelt wanneer er een feestje gepland staat. Of misschien heeft ze altijd een reden om liever thuis met vriendinnen af te spreken.

Het vermijden van deze spannende momenten geeft op dat moment een beter gevoel. Maar op de lange termijn helpt het niet om de spanning te verminderen.

Het kan een uitdaging zijn om je kind hierbij te ondersteunen. Je wilt je kind niet te veel pushen, maar het is ook belangrijk om het vermijdingsgedrag te begrenzen. Je probeert steeds te aan te voelen of het nodig is je kind een duwtje te geven, of juist even pas op de plaats te maken. Hier zijn enkele tips die je kunnen helpen:

* Moedig je kind aan om met jou te praten over haar gevoelens en zorgen. Zorg ervoor dat ze weet dat ze bij jou terecht kan zonder bang te hoeven zijn voor een oordeel.

* Bedenk samen met je kind wat haar kan helpen om iets toch te proberen, hoe ze een eerste stap zou kunnen zetten.

* Ieder stapje vooruit is er één. Beloon je kind voor haar inspanningen en moedig positief gedrag aan.

Willen jullie hier graag wat hulp bij? Op 24 oktober start de Happy Kids Weerbaarheidstraining in Ypenburg. Deze training is speciaal voor onzekere en gevoelige kinderen. Tijdens de training werken we op een ontspannen manier aan:

Het herkennen en uiten van gevoelens - Op een positieve manier kijken naar wie je bent en wat je kunt - Opkomen voor jezelf - Sociale vaardigheden - En bovenal: het gevoel hebben dat je helemaal goed bent, precies zoals je bent!

http://www.happykidstrainingen.nl/happy-kids...

Heb je vragen, aarzel dan niet om geheel vrijblijvend contact met mij op te nemen. Jullie zijn van harte welkom!

Happy Kids Trainingen is een coaching uit Nederland. Trefwoorden van Happy Kids Trainingen uit Den Haag : Het vergroten van het zelfvertrouwen, angst oplossen, begeleiding bij hoogsensitiviteit, leren hoe te leren, kindercoaching, kinder weerbaarheidstrainingen, weerbaarheidstrainingen, coaching voor kinderen.

bron : Happy Kids Trainingen

Geplaatst op dinsdag 12 september 2023.