HART OP DE TONG, BIJ ROUW EN VERLIES

Bijna 4 maanden geleden is papa en geliefde man plotseling overleden. Het hele gezin (moeder en kinderen 15, 12, 8 jaar) is bij mij geweest voor een individueel gesprek en trauma verwerking (EMDR), vandaag komen ze met z’n allen. Ze hebben er zin in. Alleen de jongste vindt het een beetje spannend. Hij is onzeker en bang om fouten te maken. Het mooie is bij HART OP DE TONG, BIJ ROUW EN VERLIES kun je geen fouten maken omdat je gevoelens er mogen zijn en altijd goed zijn.

Ik leg het spel uit de oudste leest de vraag: “Vertel iets over een fijn of grappig moment met papa?” Er schiet haar gelijk een grappig moment te binnen. Al lachend begint ze te vertellen. De andere gezinsleden kunnen het zich ook nog goed herinneren en lachen even hard mee. Bij de vraag: “Heb jij het gevoel dat je iets had kunnen doen voor papa wat niet is gebeurd? Voel jij je daar schuldig over?”, geeft iedereen een eerlijk antwoord en bij de schuldgevoelens helpen ze elkaar om te vertellen dat ze papa niet hadden kunnen redden. Als ze weg zijn met de nodige balorigheid, denk ik na over dit gezin met zo’n zwaar verlies. Bewondering heb ik voor de moeder die al de nodige stappen heeft gezet voor openheid met haar 3 kinderen. Die openheid om over de pijn van dit verlies te praten is vaak lastig bij puberende kinderen. Met jullie verbondenheid en veerkracht gaan jullie het samen redden!

Ben je een professional die mensen in situaties van rouw en verlies begeleidt? Jij kunt de kracht en het laagdrempelige positieve effect van het bordspel Hart op de Tong ervaren. Tijdens de training leer je het spel in te zetten bijvoorbeeld bij een intake gesprek. Je leert individuele tafel- en grondopstellingen met je cliënt te doen. Geef je snel op voor de training op 2 en 3 november 2023.

Wist je dat er nu ook voor rouwgespreksgroepen een kant en klaar programma is: ‘In Harmony, samen rouwen’? Het bestaat uit een werkboek voor deelnemers, een handleiding en het spel Hart op de tong neemt in de 6 bijeenkomsten een prominente rol in.
Voor meer info kijk op www.harmonycoaching.nl

#training #hartopdetong #harmonycoaching #systemischwerken #therapie #rouw #scheiding #verlies #therapeutischspel #tafelopstelling #vloeropstelling #rouwgespreksgroep #inharmonysamenrouwen #lotgenotengespreksgroep

Harmony Coaching is een coaching uit Nederland. Trefwoorden van Harmony Coaching uit Ommen : rouwcoach, verliescoach, persoonlijke coach, Hart op de tong, therapeutisch bordspel, training, Tafelopstellingen, gezinssysteem, verdieping vinden, overlijden kind, overlijden partner, verlies dierbare, verlies baan coaching, zelfvertrouwen, in balans komen, .

bron : Harmony Coaching

Geplaatst op maandag 21 augustus 2023.