Heb jij je al verdiept in je huidige zorgverzekering?

De nieuwe polisvoorwaarden zijn bekend

Heb jij je al verdiept in je huidige zorgverzekering?

Heb jij je hier al in verdiept?

Het is weer het einde van het jaar en iedere zorgverzekeraar heeft inmiddels de nieuwe polisvoorwaarden verspreid.

Het is nu van belang dat je goed kijkt of jouw zorgverzekering nog voldoet aan jouw wensen. Is dit niet het geval dan heb je nog tot 31 december de tijd om uit te zoeken welke verzekering wel bij jouw wensen aansluit.

Wil je bijvoorbeeld gebruik maken van alternatieve zorg, dan wordt dit lang niet altijd door alle verzekeraars vergoed. Ook is er vaak een onderscheid tussen de soorten alternatieve zorg. Soms vergoed een verzekeraar bijvoorbeeld wel een Voetreflex behandeling, maar niet een Energetische behandeling. Ook daarin is het dus belangrijk om te kijken welke behandelingen jou aanspreken en of deze behandelingen ook vergoed worden. Ook is het van belang om te kijken welke beroepsverenigingen wel/niet voldoen aan de eisen van de verschillende zorgverzekeraars om voor vergoeding in aanmerking te komen.

Praktijk de Vreugdesprong is aangesloten bij CK (Complementaire Kwaliteits therapeuten), CAT (Complementaire Alternatief Therapeuten) en RBCZ (Register Beroepsbeoefenaren Complimentaire Zorg).

Wist je trouwens dat het ook mogelijk is om een aanvullende verzekering af te sluiten bij een andere zorgverzekering dan waar je je basis verzekering hebt? Niet alle zorgverzekeraars doen dit…maar het is ook een optie.

Wat ik zelf ook gemerkt heb is dat er vaak niet meer vergoed wordt dan dat jij in legt. Dus ben je aanvullend verzekerd met alleen de bedoeling om alternatieve behandelingen vergoed te krijgen, dan kan het zelfs zo zijn dat je meer betaald dan dat je vergoed krijgt.

Er is dus veel om over na te denken en uit te zoeken om tot een voor jouw juiste keuze te komen.

Ik wens je veel succes.

Lieve groet,

Monique, Praktijk de Vreugdesprong

De Vreugdesprong is een natuurgeneeskunde uit Nederland. Trefwoorden van De Vreugdesprong uit Oosterhout : stress, stressklachten, vermoeidheid, prikkelbaar, concentratieproblemen, besluiteloosheid, stijve nek en spieren, slaapproblemen, HSP klachten, Burn-out, overspannen, energetische therapie, voetreflex, opstellingen, HSP en burnout,.

bron : De Vreugdesprong

Geplaatst op maandag 4 december 2023.