‘Help! Hoe overleef ik mijn scheiding?’ in event atelier

ALMERE– Uit een nieuwe analyse van het CBS in het artikel Trends in (echt)scheidingen blijkt dat er steeds minder echtscheidingen plaatsvinden, terwijl het aandeel ouders dat na de geboorte van hun kind uit elkaar gaat, blijft toenemen. En Almere scoort in deze scheidingscijfers hoger dan het landelijk gemiddelde. “Al deze ouders komen in een emotionele rollercoaster waarmee ze geen kant op kunnen”, zegt scheidingsmediator en mentor Renata Vermeulen (54). Haar lezing op vrijdagavond 30 september in het event atelier aan de Grote Markt 109 is voor scheidingsouders én hulpverleners.

Renata Vermeulen is een van de spreeksters in de reeks lezingen van ‘Bezielde sprekers’ in Almere. “Alle mooie hulpprogramma’s ten spijt komt - volgens het NJi - de Raad voor de Kinderbescherming ieder jaar in actie voor ruim vijfduizend scheidingskinderen. Dat zijn er vijfduizend te veel.” De scheidingsmediator pleit daarom voor een nieuwe aanpak. “Met meer individuele begeleiding, omdat samen met je ex je scheiding emotioneel verwerken een onmogelijke opgave is. “ Met haar energieke persoonlijkheid, grappige anekdotes en rake beschouwingen, neemt ze haar publiek mee op een reis vol herkenning. “Of je nu man of vrouw bent, schuldige of slachtoffer, on speaking terms met je ex of niet; het maakt allemaal niet uit. Deze avond gaat het om jou.”

Vechtscheiding

“Geen een ouder wil een vechtscheiding. Toch liegen de acties van de Raad voor de Kinderbescherming er niet om”, zegt de scheidingsmediator en mentor voor ouders in en rondom een scheiding tot in het samengestelde gezin. “De meeste ouders willen zo snel mogelijk uit de emotionele rollercoaster stappen. Liefst vandaag nog tekenen bij het kruisje van het convenant, in de verwachting dat hiermee alles weer normaal wordt.”

Ze vervolgt: “Maar het wordt nooit meer “normaal”. Een scheiding voelt alsof je in een slechte film bent beland. De nummer 2 in het rijtje van meest stressvolle gebeurtenissen in iemands leven levert chaos op in je hoofd, lijf en leven. En iedereen om je heen zegt: “Je moet door, verman je, doeslief”. Maar hoe doe je dat nou echt? Zonder jezelf te verliezen achter een groot dik en fake masker.”

Vermeulen geeft antwoord. Na een heerlijke avond, met een lach, een traan en een zucht van herkenning gaan bezoekers van haar lezing met een boost aan energie, tips en trics naar huis om het tij te keren.

Over 1Door - Uitliefdevoorjekind

Renata, auteur van het boek ‘In 10 stappen klaar met je ex’, is twee keer – gelukkig – getrouwd geweest. Met twee verschillende scheidingen tot gevolg. Eén ogenschijnlijk vredelievend, de ander een vechtscheiding. Voor Vermeulen reden om zich om te scholen tot allround scheidingsbegeleider. Mentor voor ouders in en rondom een scheiding tot in het nieuwe samengestelde gezin. Niet alleen voor het financiële, juridische en fiscale aspect. Er is namelijk meer nodig om – na een scheiding – vanuit standje “overleven” de regie over je eigen leven op te pakken. Ouders uit het hele land vragen Renata om haar begeleiding. Haar individuele aanpak, zonder de ander uit het oog te verliezen en met respect voor de kinderen, maakt haar aanpak zo succesvol.

Over de lezingenreeks

Dit event is een samenwerking tussen Linda Graanoogst van Met Gemak In Het Nieuws en Samira Salman van het event atelier met als achterliggende gedachte: “Hoe zorgen we ervoor dat we optimistisch in het leven blijven staan, wat er om ons heen ook gebeurt?” De sprekers die Linda Graanoogst van Met gemak in het nieuws graag begeleidt, zijn inspirerende experts, die net als zij de wereld beter, mooier en schoner willen achterlaten dan hoe we hem nu aantreffen. Of het nu gaat om jouw persoonlijke geluk, op gebied van de liefde, financiën of vrijheid, een hecht gezin, of wanneer je in de storm van je werk, een scheiding of anderszins in een stormachtige tijd bent beland, weet dat je hier je inspiratie opdoet!

Er vinden in totaal 4 sessies plaats van Bezielde Sprekers in september en oktober. Hieronder het overzicht.

Vrijdag 23 september: Barbro van der Ham - Stap in de Wereld van Genoeg

Vrijdag 30 september: Renata Vermeulen - Help, Hoe overleef ik mijn scheiding?

Vrijdag 21 oktober: Jolanda Schepers - Wereldpaden

Vrijdag 28 oktober: Astrid Landman - De enige weg naar vrijheid is de weg naar binnen

Programma

18:30 uur: ontvangst

19:00 uur: bezield verhaal met Q&A

20:00 uur tot 21.00 uur: napraten met een drankje

(Foto: 1Door.nl)

1Door Mediation & Coaching is een coaching uit Nederland. Trefwoorden van 1Door Mediation & Coaching uit Ulft : individuele coaching, relatiecoach, scheidingsmediator, relatietherapie, begeleiding bij scheiden, scheiden zonder schade, persoonlijk coachingtraject, collegiaal ouderschap, mediation bij scheiding, .

bron : 1Door Mediation & Coaching

Geplaatst op maandag 19 september 2022.