Het kinderwerkboek 'Rouw en verlies'.

Een werk- en herinneringsboek voor kinderen om vragen en gedachten bespreekbaar te maken en emoties een plekje te geven. Want alle emoties mogen er zijn.

Het kinderwerkboek 'Rouw en verlies'.

Dit jaar is het 20 jaar geleden dat ik mijn moeder verloor, echt verloor. De 1,5 jaar voorafgaand waren niet gemakkelijk. Ons gezin viel uit elkaar, ondanks alle pogingen van mijn beide ouders om ons gezin bij elkaar te houden.

Mijn moeder zat in een zware depressie en had alle hulp nodig dat maar kon. Mijn vader worstelde met zijn eigen emoties, om zijn vrouw zo te zien vechten en om er voor ons te zijn. Mijn jongere broertje en ik waren net tieners en beginnende pubers die hun eigen weg wilden bewandelen. Kortom, de verbinding viel weg.

Van een heel hecht en warm gezin naar 4 emotionele eenheden. Na het overlijden van onze moeder probeerde papa, zo goed en zo kwaad als het ging, het huishouden op zich te nemen. Naast het vele en harde werken, de opvoeding ineens alleen te dragen. Dit alles naast zijn eigen verdriet.

Wat denk ik regelmatig terug aan die tijd en denk dan, waar was hulp? Waar was iemand die echt luisterde?

Niet de lieve en goedbedoelde woorden van familie en vrienden, want ook zij praatten vanuit hun emotie.

Gewoon iemand die er was. Die zonder oordeel kon luisteren en de verbinding kon herstellen. Daarom ben ik dit werk gaan doen.

Om er wèl te zijn voor het gezin. Tijdens ziekte en na het overlijden. Zonder oordeel luisteren, er zijn en de gezinsleden weer met elkaar in verbinding te brengen. Echt het gesprek aangaan en gevoelens durven uitspreken.

Om het voor kinderen gemakkelijker te maken om hun emoties en gevoelens bespreekbaar te maken heb ik daarom het werkboek 'Rouw en verlies' ontwikkeld.

Een werk- en herinneringsboek voor kinderen om vragen en gedachten bespreekbaar te maken en emoties een plekje te geven.

Want alle emoties mogen er zijn. De boekjes zijn thuis te gebruiken, maar ook inzetbaar op school, bij een coach, of elders waar een kind vaker komt.

Interesse? Stuur een mail of berichtje en ik zet je op de lijst. De proefdruk is al binnen, nog even geduld voor de uiteindelijke boekjes..

Praktijk Meer Coaching is een coaching uit Nederland. Trefwoorden van Praktijk Meer Coaching uit Etten-Leur : kindercoach, gezinsbegeleiding, rouwbegeleiding, budgetcoaching, coaching voor kinderen, coaching voor volwassenen, coaching praktijk, coach, kinderrouw, coach, kindercoach, gezinscoach, gezinsbegeleiding, kind- en gezinscoach, rouwbegeleiding, rouwverwerking, rouwbegeleiding kinderen, rouwbegeleiding volwassenen, budgetcoach, budgetcoaching, particulier, gezinnen, huishouden, huishoudens, uniek, individueel, groepsverband, training, trainingen, workshops, workshop, emoties, talenten, talenten ontdekken, emoties de baas, emoties onder controle, grip op de knip, grip op emoties, werkboekjes, werken aan jezelf, van je hoofd naar je lijf, out of the box, out of the mind, van hoofd naar lijf, terug bij jezelf, dichtbij jezelf, vertrouwen, respect, autonomie, jezelf zijn. .

bron : Praktijk Meer Coaching

Geplaatst op dinsdag 17 mei 2022.