Het lerende brein is universeel en van alle leeftijden.

Het lerende brein is universeel en van alle leeftijden

Deze honderdste beelddenkers podcast staat in het teken van de Kernopleiding Beelddenken in Vlaanderen, en van Annik als persoon. Annik heeft vorig jaar de Kernopleiding Beelddenken gevolgd als kleuterleerkracht, moeder en volwassen beelddenker. Zij verteld vol passie wat de kennis van het beelddenken haar gebracht heeft. Zowel voor zichzelf, voor haar gezin en voor haar werk op school.

Voor haar was de opleiding de tool om al haar kennis die ze had opgedaan op de kindercoachopleiding, lerarenopleiding en als kinderyogadocente met elkaar te verbinden en het grote geheel te gaan zien. Vanuit deze verbindende kennis weet zij nu hoe zij al haar kennis kan inzetten om kinderen te zien voor wat ze zijn en wat ze nodig hebben van de volwassenen om hen heen.

Zij spreekt uit eigen ervaring als zij het heeft over de noden van het lerende kind. In haar eigen schooltijd heeft zij ervaren hoe het is om te weten dat je niet past maar dat je toch zo goed mogelijk je best doet om je aan te passen om vervolgens te horen dat je beter je best moet doen. Dat heeft haar geschaad en zij is blij dat zij haar eigen zoon hierin kan begeleiden en dat zij hem mee kan geven dat hoe hij leert dat dat oké is en dat hij vanuit kennis over zijn eigen leren zijn eigen weg daarin vindt.

Wil jij een ook een verschil maken in Nederland of in België?

Kijk dan op onze de website van het beelddenkende brein onder kernopleiding. Daar vindt je beide opties.

Het Beelddenkende Brein is een coaching uit Nederland. Trefwoorden van Het Beelddenkende Brein uit Zelhem : Kernopleiding Beelddenken, individuele begeleiding, coaching beelddenken, beelddenken, beelddenker, hoogbegaafd kind, hoogbegaafdheid in het werk, leerproblemen, huiswerkbegeleiding, opvoedingsvragen, vastlopen op mijn werk, vastlopen in relaties, beelddenken advies, .

bron : Het Beelddenkende Brein

Geplaatst op donderdag 30 mei 2024.