Het leven is pure poëzie

Vanuit een filosofische vraag naar de betekenis van poëzie in ons leven, gaan we zelf gedichten maken met woorden en beelden in wisselwerking met klank.

In deze workshop maken we een frisse start met zomerse kleuren. Met de kleuren die aanwezig zijn in de tuin van de boerderij, die jij in gedachte meeneemt of onderweg hebt gezien. Wat spreekt daaruit? Hoe word je aangesproken? Deze vragen brengen ons naar een filosofisch moment. We staan stil bij de woorden van Edouard Glissant: "In een kosmos van relaties moet elk inzicht poëtisch zijn."

Met eenvoudige oefeningen in kijken, luisteren en dialoog met wat aanwezig is in onze omgeving, komen we vanzelf tot het maken van gedichten in woorden en/of beelden. Ook is er aandacht voor het effect van onze stem. Een wisselwerking met de klanken van de sjamanen drum kan je hierin bijstaan.

Datum: woensdag 17 juli 2024

Tijd: van 10.00 tot 12.00 uur We sluiten af met een lunch waarvoor iedereen een klein gerecht meeneemt.

Locatie: Boerderij Oud Woelwijck, Essenlaan 3, Voorschoten

Kosten: € 30,- (inclusief koffie en thee)

Aanmelden en info:
Jeannette Monshouwer
pipmonshouwer@gmail.com
06-14800852
www.zielsveel.nu

Zielsveel is een coaching uit Nederland. Trefwoorden van Zielsveel uit Leidschendam : Communicatie, verbinding, expressie, hoog sensitieve kinderen, zingeving, levensvragen, levenswijsheid, filosofie cursus, klanken die raken, stem-improvisatie workshop.

bron : Zielsveel

Geplaatst op maandag 24 juni 2024.