Het verband tussen ontspanning en zelfvertrouwen

Lees hoe je door meer te ontspannen op een meer zelfverzekerde manier kunt handelen.

Het verband tussen ontspanning en zelfvertrouwen

Wat is het belangrijkste resultaat van deze coachbijeenkomsten? ‘Dat ik al een beetje meer ontspanning in plan en dus meer inzicht heb gekregen dat ik mijzelf die rust eigenlijk niet geef. Dat ik positiever over mijzelf al een beetje ben gaan praten omdat ik zie dat ik eigenlijk alleen maar negatief over mijzelf praat en daardoor mijn zelfvertrouwen nog erger naar beneden haal’

Ontspanning en zelfvertrouwen, hee dat is tof om te horen. Dat is hetgeen waar ik mij ook in specialiseer als coach. Heel gaaf om terug te krijgen dat dit ook uit mijn coaching gehaald wordt.

De woorden ontspanning en zelfvertrouwen klinken veel mensen bekend in de oren. Van allebei willen veel mensen meer hebben. Ik hoor en zie het dagelijks in de gesprekken die ik voer. Ook ik word opgeslokt door de drukte van de dag of ben onzeker over mezelf.

Ik heb door de jaren heen geleerd, ervaren en gezien: wil je meer zelfvertrouwen? Probeer je eerst te ontspannen. Tijdens mijn coachtrajecten is dit het eerste onderwerp waar we mee aan de slag gaan. Juist door het wandelen ontspan je, voel je je rustiger. Een van de bewezen effecten van rustig wandelen is dat je ontspant.

En stel je voor je wil met meer zelfvertrouwen naar een vergadering en je voelt je meer ontspannen, hoe zou dat zijn? Ikzelf ga dan rustiger en meer zelfbewust een meeting binnen, het helpt me dan om mijn doelen te bereiken.

Het is een eerste stap. Die je ook als je dit leest voor jezelf kunt toepassen. Bijvoorbeeld door dagelijks te wandelen op een rustig tempo dan je gewend bent (en dan nog langzamer??). Kijk eens wat het je op dagelijkse basis kan opleveren in andere situaties.

Ontspanning en zelfvertrouwen zijn voor mij onlosmakelijk met elkaar verbonden. Ik beschreef hier de eerste stap in mijn coachtraject.

Of misschien denk je ja goede tip, maar ik vergeet het straks weer. Maak een afspraak voor een gratis proefwandeling via mijn website. Dan ga je het zeker een keer uitproberen.

BUREAU BOSLUCHT is een coaching uit Nederland. Trefwoorden van BUREAU BOSLUCHT uit Dongen : zelfvertrouwen vergroten, nee leren zeggen, ik ben onzeker, ik laat me makkelijke overhalen, wandelcoach, een zeker zelfbeeld, positieve kijk op jezelf, boskantoor, individuele wandelcoaching, ik ben angstig, ik ben vaak boos, ik wil ontspannen, hulp bij keuzes maken, stappen zetten, wandelcoach voor bedrijven, teambuilding, boswandeling, mild zijn, talenten gebruiken, de weg naar succes, de weg naar geluk, ik ben nooit tevreden, .

bron : BUREAU BOSLUCHT

Geplaatst op dinsdag 20 september 2022.