Ho'oponopono

Regelmatig tref ik cliënten die streng zijn voor zichzelf (bewust of onbewust). Die de lat hoog leggen, voor anderen, maar vooral voor zichzelf. Die veel moeten van zichzelf. Die veel van zichzelf verwachten en teleurgesteld zijn als ze daar niet aan kunnen voldoen. Deze overtuigingen hebben effect op ons hele systeem. Ze zorgen ervoor dat we niet ontspannen kunnen in- en uitademen. Ze zorgen voor stress en onrust in ons lijf en onze geest. Ze zorgen ervoor dat ons lichaam verkrampt.

En dan? Hoe doorbreek je zoiets? Een massage kan helpen de gespannen spieren los te maken, maar zolang de overtuigingen blijven bestaan komt de spanning steeds terug.
Er is een Hawaïaans vergevingsritueel wat ik regelmatig inzet in mijn behandeling en wat ik cliënten mee geef naar huis. Via dit nieuwsitem wil ik jou dit ook mee geven.

Ho'oponopono is een eenvoudige manier (ik houd ontzettend van eenvoud) om weer naar eenheid, naar innerlijke vrede, naar harmonie terug te keren. Als ik het zelf doe hoef ik niet eens aan iets of iemand te denken. Door me te verbinden met de woorden valt er een last van me af en kan ik me weer verbinden met mijn hogere zelf en de bron van al het zijn.

Ga lekker zitten en kalmeer jezelf op een manier die voor jou prettig is. Het is geen noodzaak, maar als je systeem ontspannen is kun je veel beter voelen wat de woorden met je doen. Zeg nu in gedachten (of hardop) de volgende zinnen:
- Het spijt me
- Vergeef me, alsjeblieft
- Ik houd van je
- Dank je wel

(als je het fijn vind kan je eerst of tegelijkertijd luisteren naar deze mantra onder muzikale begeleiding. Klik op de knop hieronder.)

Deze vier zinnen werken als een mantra, als een meditatie, als een magische formule. Ze werken dwars door tijd en ruimte, voorbij oorzaak en gevolg en richten zich rechtstreeks tot je hogere zelf.

Ik wens je mooie ervaringen terwijl je hiermee oefent. Laat me vooral weten wat er met/in je gebeurt...

http://www.massagemirjam.nl

Massage Mirjam is een massage uit Nederland. Trefwoorden van Massage Mirjam uit Meppel : lichaam en geest, massage, massage praktijk, massage salon, shiatsu, massage bij vermoeidheid, massage bij slaap problemen, massage bij migraine, ontspanning, persoonlijke ontwikkeling, lichaamsbewustzijn, meppel, omgeving meppel, gezondheid, leefstijl, holistisch.

bron : Massage Mirjam

Geplaatst op maandag 6 november 2023.