Hoe de Epiphora Methode mij geholpen heeft om uit de klem te komen van stress en terugkerende klachten

Eind 2022 voelde mijn achterhoofd van binnen aan zoals weergegeven op deze afbeelding.

Dit was het resultaat van een jaarlange aaneenschakeling van situaties met stress zonder dat daar een periode van rust, verwerking en ontspanning tegenover stond. Het gevolg was dat ik last kreeg van terugkerende klachten.

2022 trapte voor mij af met een overlijden in de familie wat in mijn gezin en bij directe familieleden veel emoties en spanningen teweeg heeft gebracht. Aansluitend volgden 4 maanden die volledig in het teken stonden van het verkopen en leeghalen van 2 huizen en de voorbereidingen voor onze verhuizing in de zomer naar een ander deel van Nederland. Even op adem komen was er niet bij vanwege een strakke planning met deadlines.

Rustig aan kunnen doen in ons nieuwe thuis – iets waar ik zo naar uit had gekeken – zat er niet in. Kort na de verhuizing kwam ik in een zeer stressvolle periode terecht. Een van mijn naaste dierbaren werd getroffen door een ernstig ongeluk. Dit had een enorme impact op ons als gezin en ook op mijn lichaam. Mijn hele systeem ging over naar de overleefstand. Het maakte wel dat ik zo nog een paar maanden door kon gaan. Iets wat toen noodzakelijk was.

Tot december 2022. Toen ging het niet meer. Mijn lichaam voelde aan als een strakgespannen veer en deed overal pijn. Mijn gedachten maalden dag en nacht door. Slapen was een ding geworden. Het machteloze gevoel groot.

Ik ging op zoek naar hulp en vond die in de Epiphora Methode.
De 8 symptomen waarmee binnen deze methode gewerkt wordt herkende ik allemaal:

* Drukgevoel op het hoofd
* Verzuurde spieren
* Pijnlijke hoofdhuid
* Koud lijf
* Wazig zien
* Prikkelbare darmen
* Overgevoelig voor licht en geluid
* Hersenmist

Deze zelfhulpmethode ging direct naar de kern van mijn terugkerende klachten; een belemmering in de doorstroming van aan- en afvoer van hersenvocht, lymfe en bloed in het hoofd. De aanhoudende stresssituatie had ervoor gezorgd dat mijn nek- en schouderspieren zo verkrampt waren dat de doorstroom naar mijn hoofd erdoor werd beïnvloed. Gevolg was dat mijn brein in een continue vecht/vlucht-stand terecht was gekomen wat mijn lichaam dusdanig ontregelde met de 8 symptomen tot gevolg. Dit wordt ook wel dysautonomie genoemd.

De Epiphora Methode leverde mij de omslag naar herstel in energie, kracht en vitaliteit op.

Met deze methode zet je je lichaam in als instrument en werk je heel gericht met je ademhaling. Ze vormen samen de specifieke oefeningen waarmee je je brein stimuleert om uit de overleefstand te komen. Zo creëer je zelf de ruimte voor je lichaam om te herstellen. Je past het ’s ochtends en ’s avonds toe en overdag naar behoefte.

Het dagelijks toepassen van de oefeningen resulteerde voor mij al snel in een afname van de 8 symptomen. Binnen 2 maanden was ik klachtenvrij. De methode is inmiddels een vast onderdeel van mijn dag en gebruik ik nu preventief.

Ik was – en dat ben ik nog steeds - zo enthousiast over de eenvoud en effectiviteit van de methode dat ik besloot de opleiding te doen en te integreren in mijn praktijk. Met veel passie en plezier leer ik nu de methode aan jong en oud met uiteenlopende terugkerende klachten.

Herken jij meerdere van de 8 symptomen? Dan is de kans groot dat de Epiphora Methode ook bij jou succesvol kan zijn wanneer je deze dagelijks toepast voor een langere periode. Ik laat je er graag kennis mee maken.

Meer weten? https://marionraspe.com/nl/epiphora-methode/

Marion Raspe | Spagyriek Coach & Epiphora Methode Coach is een coaching uit Nederland. Trefwoorden van Marion Raspe | Spagyriek Coach & Epiphora Methode Coach uit Hardenberg : natuurgeneeskunde, long covid, NAH, onverklaard uitblijvend herstel, slaapproblemen, stress, Epiphora Methode, depressie, alternatieve geneeswijze, natuurlijke behandelmethode, geneeskrachtige kruiden, geneeskrachtige planten, onverklaarde klachten, complementaire zorg, hersenschudding, whiplash, trauma, ME, CVS, aura migraine, slaapproblemen, terugkerende klachten, mentale klachten, psychische klachten, fysieke klachten, emotionele klachten, spirituele klachten, zelfhulp, zorg op maat, celzouten therapie, Bachbloesem therapie, aromatherapie, fytotherapie, heling, healing.

bron : Marion Raspe | Spagyriek Coach & Epiphora Methode Coach

Geplaatst op dinsdag 2 april 2024.