Hoe gestrest ben jij? Doe de gratis test!

Ervaar je al langere tijd stress en spanning dan kun je last krijgen van zowel lichamelijke als geestelijke uitputting. Je voelt je 'opgebrand'. Chronische stress en een burn-out is dus niet alleen een psychisch probleem, maar ook duidelijk te voelen in je lichaam.

Ik hoor het vaak als cliƫnten bij mij komen met stressklachten. Ze hebben lichamelijke klachten als hoofdpijn, rug- nek- of schouderklachten. Ze ervaren veel onrust, zijn angstig, extreem moe en kunnen niet meer genieten. Ze moeten zoveel maar voelen zich opgebrand!

Belangrijk dus om inzicht te krijgen in de stressklachten en wat dit met je lichaam doet.

Als stress & burn-outcoach werk ik volgens de CSR-Methode waarbij je stressklachten en burn-out psycho-biologisch aanpakt. Dat betekent dat je wordt gecoacht op drie niveaus: lichaam, gedrag en psyche. Het terugdraaien en herstellen van de (ziekmakende) effecten van chronische stress.

De grootste valkuil bij chronische stress en burn-out is dat je geen nee kunt zeggen en over je grenzen heen (laat) gaan. Vaak voel jij je overal verantwoordelijk voor of wil je het graag helemaal perfect doen.

Daarom is zelfkennis van groot belang bij het herstellen van chronische stress en burn-out. Wie ben je echt? Hoe kijk je naar jezelf? Wat zijn jouw behoeften en verlangens en wat zijn je verwachtingen? Hierdoor worden vaak ook de hardnekkige patronen zichtbaar, die steeds weer terugkeren. Patronen die je vaak niet makkelijk los kunt laten en die je belemmeren in je doen en laten.

Krijg grip op je stress, zodat je weer helderheid hebt in je hoofd, ruimte en vrijheid ervaart om dingen te doen waar jij behoefte aan hebt. Van plichtsgetrouw naar trouw aan jezelf. Luisteren naar de signalen van je lichaam door stil te staan bij jezelf en te voelen wat jij nodig hebt.

Maak gebruik van de gratis stresstest. Welke signalen herken je? Ontdek in welke fase je zit. Je krijgt direct de uitslag.

Klik hier voor de gratis stresstest.

Word stress de baas! Voorkom een burn-out.

#stress #burnout #zelfvertrouwen #angst #perfectionisme #rustinjehoofd

Marijke Wielink Coaching is een coaching uit Nederland. Trefwoorden van Marijke Wielink Coaching uit Beemte Broekland : lifecoach, persoonlijke coaching, coaching voor werknemers, coaching bij stress, coaching bij een burn-out, coaching bij persoonlijke ontwikkeling, coach praktijk, minder stress, meer zelfinzicht, begeleiding bij stress & burn-out, meer zelfvertrouwen door zelfinzicht.

bron : Marijke Wielink Coaching

Geplaatst op donderdag 17 november 2022.