Hoe zit het nou toch met vetten?

Vet is VET belangrijk. Maar dan wel de juiste vetten!

Zeker voor jouw kind in de groei zijn de juiste vetten belangrijk. Niet zo gek ook dat moedermelk voor 50% uit vetten bestaat. Een kinderlijf schreeuwt om vetten voor opbouw van cellen, het zenuwstelsel, de hersenen en de ontwikkeling van het zicht.

Als jouw kind te weinig goede vetten binnenkrijgt kun je dit merken aan de stoelgang, de huid, en/of het concentratievermogen. Daarnaast ondersteunen vetten ook het immuunsysteem en maken ze belangrijke vitaminen aan in de darmen.

In de praktijk is het toevoegen van goede vetten aan het voedingspatroon van je kind VET lastig. Er zijn echter een aantal handige manieren om te zorgen voor voldoende variatie in vetten in het voedingspatroon.

Laat het me weten als je 5 tips wilt ontvangen om goede vetten toe te voegen aan het eetpatroon van je kind! Leuk om van je te horen!
info@wendykindervoedingscoach.nl

Wil je hier meer over lezen? Ik heb er een blog over geschreven.
https://wendykindervoedingscoach.nl/blog/vetbelangrijk/

Wendy | Kindervoedingscoach is een coaching uit Nederland. Trefwoorden van Wendy | Kindervoedingscoach uit Castricum : overgewicht kind, kind altijd honger, kind zeurt om eten, kind is niet energiek, kind altijd moe, kind lusteloos, buikklachten kind, doorbreken eetgewoonte kind, duurzame gezonde leefstijl, voedingscoach kind, voedingscoach gezin, voedingscoach praktijk, energieke kinderen, blije kinderen, mijn kind eet ongezond, kind eet maaltijd niet, kinderen en groente, kinderen en fruit, .

bron : Wendy | Kindervoedingscoach

Geplaatst op donderdag 19 oktober 2023.