Hollandse startup verovert wereld met fietsverhuur

Rotterdam, 23 juli 2015 - Kan het Hollandser? De Rotterdamse start-up BimBimBikes.com verovert in korte tijd de wereld met een boekingssite voor huurfietsen.

De boekingssite is nog maar 3 maanden online en is nu al actief in 35 landen en met meer dan 550 fietsverhuur locaties.Op de fiets ontdek je je vakantiebestemming misschien wel het best. Je gaat snel genoeg om veel te zien, en langzaam genoeg om het écht te bekijken.
Er bestond nog geen gezamenlijke boekingssite voor fietsverhuur

Toen mede-oprichter Michel Willems in San Francisco een fiets wilde huren en merkte dat er geen 'booking.com van de fietsverhuur' bestond, was hij er van overtuigd dat het er moest komen. Uit de dagelijkse boekingen op BimBimBikes blijkt inmiddels dat Michel niet de enige is die een boekingssite handig vindt.

"Veel van onze klanten geven aan dat ze het logisch vinden dat er een site als BimBimBikes.com bestaat. We hoeven niets uit te leggen, klanten snappen dat ze online een fiets kunnen boeken.” vertelt hij. Nu dus wel….

Omdat een lokale site met 3 verhuurpunten weinig meerwaarde heeft, startte Michel direct met een wereldwijde ambitie. Hij zocht een team ambitieuze internationale studenten en gezamenlijk benaderden zij honderden fietsverhuurders. Over het algemeen is de reactie zeer positief. Iedere dag komen er nieuwe verhuurders bij. Inmiddels zijn dat verhuurders in 35 verschillende landen, maar binnen 3 jaar moet het netwerk de gehele wereld omvatten.

Allerlei fietsen

"De stadsfiets wordt veel gevraagd, maar we merken dat de vraag naar professionele racefietsen en mountainbikes erg toeneemt.” aldus Giulia Girardi, de Italiaanse countrymanager. Ze vervolgt: "We verhuren al veel racefietsen en MTB's via de site, maar bij een volgende release van de site zijn ze ook makkelijker te selecteren en houden we nog meer rekening met de behoefte van de serieuze sportfietser. "

"In Nederlandse natuurgebieden, maar ook in een stad als Sevilla worden er veel elektrische fietsen gehuurd”, vult Emma Tomassen aan. Emma is countrymanager Benelux. Alleen professionele verhuurders

De sharing economy is in. Particulieren verhuren via AirBnB hun huis of via Snappcar hun auto. Tegen deze trend in werkt BimBimBikes alleen met professionele fietsverhuurders.

Michel Willems legt uit: "Natuurlijk hebben we aan peer-to-peer verhuur gedacht, maar de meeste fietshuurders zijn niet alleen. Er zijn maar weinig particulieren die precies het aantal benodigde fietsen in de juiste maten kunnen aanbieden. We willen onze klanten gewoon een goed onderhouden passende fiets voor de beste prijs aanbieden. Dat lukt op dit moment veel beter met professionele verhuurders. Veel particulieren willen ook niet thuis blijven om voor 5 a 6 euro hun trouwe fiets te verhuren. Je kunt BimBimBikes dus zien als de booking.com en niet de Airbnb van de fietsverhuur.”

bron : www.bimbimbikes.nl

Geplaatst op vrijdag 24 juli 2015.