Hoogsensitiviteit bij kinderen

Mam, ik kan niet slapen. Ik moet steeds aan dat katje denken, volgens mij heeft hij geen baasje.
Mam, ik ben zo zenuwachtig voor die toets.
Mam, waarom deed Pien zo onaardig tegen mij? Wat heb ik verkeerd gedaan?
Mam, ik wil niet naar het feestje, ik kan niet klimmen.
Mam, alweer een dag voorbij, nog een dag minder te leven.
Mam, waarom kijk je zo boos.
Mam, ben je er nog? Mam, wat als…..

Is jouw kind ook een echte denker, die na een drukke dag niet zo maar in slaap valt? De neiging heeft tot piekeren, het graag goed wil doen en geregeld een zetje nodig heeft om iets nieuws te proberen? Maar ook met creatieve oplossingen en ideeën komt. Een groot rechtvaardigheidsgevoel heeft en uitspraken doet, die je niet van een kind verwacht. Dit diepe nadenken is één van de kenmerken van hoogsensitiviteit.

Heb je het vermoeden dat jouw kind hoogsensitief is en wil je hier graag meer over weten? Kijk dan eens op mijn website voor meer informatie en een vragenlijst.
Heb je al genoeg op internet gezocht en wil je liever een persoonlijk gesprek, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen.

Happy Kids Trainingen is een coaching uit Nederland. Trefwoorden van Happy Kids Trainingen uit Den Haag : het vergroten van het zelfvertrouwen, angst oplossen, begeleiding bij hoogsensitiviteit, leren hoe te leren, kindercoaching, kinder weerbaarheidstrainingen, weerbaarheidstrainingen, coaching voor kinderen.

bron : Happy Kids Trainingen

Geplaatst op woensdag 15 februari 2023.