‘Ik kan het toch niet!’

Ik ben er gewoon slecht in. Vindt jouw zoon/dochter ook dat ze iets in 1x moet kunnen. Voelt ze zich dom als ze fouten maakt?

Misschien heb je weleens gehoord van de vaste en de groeimindset.
Mindset staat voor de manier waarop mensen denken over zichzelf en met name over hun intelligentie en kwaliteiten. Mindset speelt een rol in de manier waarop je omgaat met nieuwe dingen leren, moeilijk werk, fouten maken, durven falen enzovoort.

Uitspraken die horen bij een vaste mindset zijn ‘ik kan het toch niet’, ’dit is te moeilijk voor mij’, ’ik ben dom’. Kinderen met een vaste mindset geloven dat zij iets in één keer moeten kunnen. Zij hebben niet het gevoel dat ze door oefening ergens veel beter in kunnen worden.

Uitspraken die horen bij een groeimindset zijn: ‘ik probeer het nog een keer’, ‘van moeilijke dingen kan ik leren’, ‘ik moet nog wat meer oefenen’. Kinderen met een groeimindset gaan ervan uit dat ze altijd ergens beter in kunnen worden.

We wisselen allemaal in verschillende situaties tussen een vaste en een groeimindset. Hoor je echter vaak uitspraken van je kind, die passen bij een vaste mindset? Dan kun je met elkaar aandacht besteden aan het stimuleren van een groeimindset.

Een simpele eerste stap is het zinnetje ‘Ik kan het niet’ samen veranderen in ‘Ik kan het nog niet’.

Wil je graag meer weten over manieren om aandacht te geven aan een groeimindset, lees dan verder op https://www.happykidstrainingen.nl/bang-om-fouten-te-maken/

Loopt de spanning bij jouw dochter al langere tijd hoog op en maak jij je daar zorgen over? Neem gerust geheel vrijblijvend contact met mij op. Samen kijken wat ik voor jullie kan betekenen.

Happy Kids Trainingen is een coaching uit Nederland. Trefwoorden van Happy Kids Trainingen uit Den Haag : het vergroten van het zelfvertrouwen, angst oplossen, begeleiding bij hoogsensitiviteit, leren hoe te leren, kindercoaching, kinder weerbaarheidstrainingen, weerbaarheidstrainingen, coaching voor kinderen.

bron : Happy Kids Trainingen

Geplaatst op maandag 20 maart 2023.