In de serie: Jezelf zijn, hoe doe je dat?

In de serie: Jezelf zijn, hoe doe je dat? van Miranda Meijer van Het Beelddenkende Brein nu een video die misschien wel als eerste had gemoeten.

Om jezelf te kunnen zijn, moet je namelijk eerst weten wie je dan bent. Ook dit klinkt weer zo logisch, maar is het niet. Ik kom in mijn omgeving steeds meer volwassenen tegen die eigenlijk geen idee hebben, of op latere leeftijd pas ontdekken wie ze zijn. En hoe je daar dan achter komt. Ook zoiets wat blijkbaar iedereen vanzelf leert te kunnen. En jij niet. En dus vraag je het niet, want dat lijkt zo raar. Zeker als puber doe je dat niet, want dan hoor je er niet meer bij.

Als beelddenker ben je heel goed in staat zelf antwoorden te verzinnen op de vragen die je hebt. Dat betekent ook dat je heel veel aanneemt. Het zal wel zo zijn. Dat aannemen doen taaldenkers ook, maar dan vanuit een heel ander denkproces. Bij beelddenkers is het de conclusie van een ingewikkeld denkproces waarbij heel mogelijkheden bekeken zijn, gevoeld zijn ook en uiteindelijk is er besloten dat dat het antwoord moet zijn. Een logisch antwoord, als je kijkt naar de beschikbare data van dat moment. Zo'n antwoord wordt opgeslagen in het geheugen en gaat een leven lang mee. Of in ieder geval net zolang tot er reden is het te veranderen. Dat kan heel confronterend zijn, heel vaak ook een opluchting. Vooral als je erachter komt dat je niet de enige bent. Absoluut niet. En het niet te laat is om alsnog te leren hoe het dan wel zit.

Daarom ook deze videoserie: je bent niet dom of raar of wat dan ook. Je bent er gewoon nu aan toe om te leren wie je bent en hoe je vervolgens jezelf blijft.

Wil je meer weten over jezelf kunnen zijn?
Kijk dan eens op onze website www.beelddenkendebrein.nl.

Onze kernopleiding Beelddenken is ook heel geschikt voor volwassen beelddenkers die op de een of andere manier vastlopen of aan zichzelf willen werken.

Wil je een keer sparren met één van ons? Maak dan een gratis afspraak, heel simpel via de website.

Het Beelddenkende Brein is een coaching uit Nederland. Trefwoorden van Het Beelddenkende Brein uit Zelhem : Kernopleiding Beelddenken, individuele begeleiding, coaching beelddenken, beelddenken, beelddenker, hoogbegaafd kind, hoogbegaafdheid in het werk, leerproblemen, huiswerkbegeleiding, opvoedingsvragen, vastlopen op mijn werk, vastlopen in relaties, beelddenken advies, .

bron : Het Beelddenkende Brein

Geplaatst op donderdag 30 mei 2024.