Is mijn kind hoogsensitief?

Je hoort steeds vaker ouders zeggen dat hun kind hoogsensitief is. Maar wat is hoogsensitiviteit eigenlijk. Is je kind hoogsensitief als het last heeft van kriebelende labeltjes in kleding? Niet van harde geluiden houdt? Stil is of snel huilt?

Als je kind hoogsensitief is, is ze inderdaad gevoelig voor prikkels, ze merkt veel op. Daarnaast merk je dat ze een echte denker is. Misschien merk je dat je kind in bed nog lang ligt na te denken, de neiging heeft tot piekeren en het allemaal graag goed wil doen. Het verwerken van alle prikkels en het diepe nadenken kost een hoop energie. Vervolgens reageert je kind intens. De intense reactie kan duidelijk zichtbaar zijn (denk bijvoorbeeld aan huilen of boos worden), maar kan zich ook van binnen afspelen.

Zie je bij jouw kind naast de gevoeligheid voor prikkels ook de diepgaande verwerking en een intense reactie, dan kun je zeggen dat je kind hoogsensitief is. Twijfel je nog af of jouw zoon/dochter hoogsensitief is? Meer informatie en een vragenlijst om je hierbij te helpen, vind je op mijn site https://www.happykidstrainingen.nl/hoogsensitief/

Happy Kids Trainingen is een coaching uit Nederland. Trefwoorden van Happy Kids Trainingen uit Den Haag : het vergroten van het zelfvertrouwen, angst oplossen, begeleiding bij hoogsensitiviteit, leren hoe te leren, kindercoaching, kinder weerbaarheidstrainingen, weerbaarheidstrainingen, coaching voor kinderen.

bron : Happy Kids Trainingen

Geplaatst op donderdag 13 oktober 2022.