Je kind krijgt een huilbui in een winkel

Ik heb onze jongste laten huilen in een volle Kruidvat. Tot aan het krijsen toe. Het was even nodig voelde ik, Nick.

Gisteren ging ik, met onze jongste daarheen om tandenborstelopzetstukjes te kopen. En meneer kreeg het idee ‘ik wil een nieuwe elektrische tandenborstel’. Nee zei ik, want je hebt nog een goede dus dat is niet nodig. Daar was hij het niet mee eens. Hij ging zeuren en drammen zoals een peuter van 3 jaar dat heel goed kan. Telkens was het antwoord ‘nee’, wat leidde tot een huilend en krijsend kind in de Kruidvat waar het best druk was. En ik zei niet dat hij moest stoppen met krijsen en huilen. Enigste wat ik gedaan heb is hem dragen en troosten.

Ook benoemde ik dat hij even lekker mag huilen, en dat om de volgende redenen:
- Huilen is goed voor het uiten en verwerken van emoties. Als ze dit niet mogen kunnen ze deze onverwerkte emotie opslaan in het lijf wat gevolgen kan hebben voor later.
- Huilen verminderd stress.
- Huilen geeft ontspanning. Wanneer kinderen niet mogen huilen, kan dit energetisch vast komen te zitten. Door een healing van een Energetisch Kindercoach kunnen de spanningen eruit gehaald worden.
- Wanneer kinderen niet mogen huilen kunnen ze allerlei overtuigingen creëren dat ze hun emoties niet kunnen of mogen uiten, wat gevolgen kan hebben op latere leeftijd.
- Het geeft de ouder de mogelijkheid om basisveiligheid te bieden door een kind te troost en geborgenheid te geven.
- Een kind mag leren dat hij niet altijd zijn zin hoeft te krijgen. Liefdevolle grenzen zijn belangrijk.

Vervolgens heb ik hem huilend naar de auto gedragen. In de auto vroeg ik of hij nog getroost moest worden.
En dat heb ik toen lekker gedaan. Hij zat bij mij op schoot en heb hem nog even lekker geknuffeld. Na een paar minuten vroeg ik nog of alle verdrietjes eruit waren, nee was het antwoord. Oké, dan huil nog maar even.
Kort daarna was het weer goed en zijn we samen vrolijk en kletsend naar huis gereden.

Het is oké om je kind in jouw liefdevolle nabijheid te laten huilen in een winkel. Ongeacht wat anderen daarvan vinden.

https://www.nickenkirstie.nl/energetisch-kindercoach/

#liefdevolaanwezig #emotiesmogenerzijn #liefdevolleaandacht #grenzen #opvoeden #energetischkindercoach #kindercoach

Het Land van Licht is een coaching uit Nederland. Trefwoorden van Het Land van Licht uit Oirschot : helingsplek, retraitecentrum, opleiding, chakrahealing, cursus healing, burn-out, engelen, healing, evolutieproces, genezing, energiewerk, onverklaarbare lichamelijke klachten, emotionele problemen, energetische klachten, bewustzijnvergroten, persoonlijke ontwikkeling, engelen, lichtwereld, helende reis, reiki, chakra's, Spirituele Gemeenschap, energetische geneeskunde, lichtwerker, energetisch therapeut, energetische herinneringen, Lichtconsult, medium, healer, .

bron : Het Land van Licht

Geplaatst op woensdag 10 mei 2023.