Kinderen en jongeren eerst

Kinderen en jongeren eerst begint bij weten wie je bent en hoe je denkt en leert. Dat is namelijk de basis voor de rest van je leven. Zolang we als ouders en als onderwijs eenheidskinderen willen produceren zijn kinderen en jongeren verworden tot een product en dat kan nooit de bedoeling zijn.
Als we kinderen motiveren om dingen te leren op een manier die hun interesse heeft en die hun natuurlijk afgaat dan gaat het leren veel meer vanzelf en komen de talenten die elk mens bezit, ongeacht intelligentie en/of neurodiversiteit, naar boven drijven.

Onze kinderen zijn onze toekomst. Zij zullen over een aantal jaren ons werk overnemen, zij zijn de politici, de bouwers, de innovators, de handen aan het bed van de toekomst. Een uiterst waardevol product waar je zo zorgvuldig mogelijk mee om moet gaan. Geestelijke (gezondheid) is ons belangrijkste goed en dat doen we teniet door kinderen allemaal door hetzelfde systeem te persen waarbij passend onderwijs nog steeds onderwijs is dat het kind laat passen in de bestaande mal van het systeem.

Ik weet dat er veel leerkrachten zijn die het graag anders doen maar niet de kans krijgen. Er zijn echter ook nog veel leerkrachten, IB'ers en schooldirecteuren die geen idee hebben hoe ze het anders zouden kunnen doen en maar op oude voet verder blijven gaan. En het kan echt anders. Inmiddels zijn er genoeg projecten en scholen die het anders aanpakken en laten zien dat er zeker mogelijkheden zijn om kinderen vanuit de intrinsieke motivatie te laten leren. Helaas is dat een hele kleine minderheid en stroomt onze praktijk nog steeds vol met kinderen met een (beginnend ) schooltrauma. Dat moet echt anders.

Deze kinderen zijn nu al geestelijk beschadigd en maken daarmee een slechte start in hun gezondheid. De motivatie is tot het nulpunt gedaald en toch, als de omstandigheden verbeteren zie je deze kinderen opveren en de draad weer oppakken. Het is nooit te laat voor verandering. De kinderen die het meeste last hebben van het niet-passende onderwijs zijn ook de kinderen met de grootste veerkracht. Dus laat het er niet bij zitten maar ga echt voor die verandering. Kijk op www.beelddenkendbrein.nl en we vertellen je hoe en waarom.

Ik vond het dus een eer om voor People United de themamaand: Kinderen en jongeren eerst' af te mogen trappen. Morgenavond (vrijdag 6 oktober 2024) gaat dat gebeuren. Hieronder alvast een sneak-preview van het interview.

Aan deze aftrap is een winactie verbonden. Ik stel van allebei mijn boeken, 'BEELDDENKERS, Als kwartjes vallen...' en 'Allergisch voor Moeten' , een exemplaar beschikbaar.
Instructies om in aanmerking te komen krijg je in de volledige video.

https://www.youtube.com/watch?v=fHguynngsjg

Beeldig Brein is een coaching uit Nederland. Trefwoorden van Beeldig Brein uit Zelhem : Huiswerkbegeleiding, rekenbegeleiding, beelddenkers, beelddenken, bijscholing, hulp bij huiswerk, opleiding beelddenken, leermogelijkheid kind onderzoeken, niet passend onderwijs, beelddenken op school, hoe moet ik leren, beelddenk kenmerken, passend onderwijs voor iedereen, kernopleiding beelddenken, webinar beelddenken, mini cursus beelddenken, vastlopen op school,.

bron : Beeldig Brein

Geplaatst op donderdag 5 oktober 2023.