Kinesiologie doorbreekt overactief vecht-vluchtsysteem

Stel je eens voor: je zit in de examenzaal en je voelt je hartslag omhoogschieten. Je handen worden klam en je voelt de paniek opkomen. Of je staat klaar om een presentatie te houden en opeens heb je een black-out. Het denken vertraagd of lukt zelfs op dat moment niet meer! Of je bent op vakantie en opeens komt er een spin op je af - je kunt niet anders dan bevriezen van angst. Als je dit herkent, ben je niet alleen! Want zo werkt ons brein, ons beschermingssysteem. Maar op het moment dat je vermijdingsgedrag vertoont zit je in een vecht-vluchtsysteem wat wel een probleem is!

Wat is een overactieve vecht-vlucht systeem, de amygdala?

De oorzaak van een overactief vecht-vlucht systeem ligt mogelijk in een op hol geslagen amygdala, een klein deel van de hersenen dat verantwoordelijk is voor het verwerken van emoties. Wanneer de amygdala een potentiële dreiging detecteert zoals;

* Het zien van een mogelijke slang, hond, spin, muis etc.
* Het zien en of beleven van een (gevaarlijke) traumatische situatie
* Het moment van naar school gaan
* Het spreken in het openbaar
* Het weerzien van een (gewelddadige) ex-partner etc.

Stuurt de amygdala een signaal naar de rest van de hersenen om een reactie te initiëren, zoals vechten, vluchten, bevriezen of aanpassen.

Helaas kan de amygdala ook overactief zijn en ons angstig of gestrest maken zonder dat er daadwerkelijk gevaar is. Je hebt dan een overactief vecht-vluchtsysteem. Je denkvermogen wordt trager, de concentratie en begrijpend lezen wordt minder, je bewegingen zijn ongecontroleerd, je spijsvertering is tijdens “het overleven” niet belangrijk, hierdoor gaat de opnamen van voedingsstoffen achteruit. Al met al, geen situatie om, te lang, in stand te willen houden. Het functionele van de amygdala wordt dan een belemmering om vrij te bewegen! Gelukkig kan kinesiologie een oplossing bieden voor een overactief vecht-vlucht systeem.

Wat is kinesiologie?

Kinesiologie is een alternatieve geneeswijze die zich richt op het herstellen van de balans tussen lichaam en geest. Door specifieke technieken toe te passen, kan kinesiologie helpen bij het verminderen van symptomen als angst en stress bij een overactief vecht-vlucht systeem.

Hoe kan kinesiologie helpen bij het doorbreken van een overactief vecht-vluchtsysteem?

Kinesiologie kan helpen bij het doorbreken van een overactief vecht-vluchtsysteem door het herstellen van de balans tussen lichaam en geest. Door te werken met de oorzaak van een overactief vecht-vlucht systeem, is het mogelijk om de amygdala te resetten. Na een dergelijke reset zul je vaak snel veranderingen opmerken in je algehele welzijn.

Indien je behoefte hebt aan hulp bij het overwinnen van aanhoudende angstgevoelens, vermijdingsgedrag, fobieën en dergelijke, dan is kinesiologie mogelijk een geschikte optie voor jou.

Ik wil je graag uitnodigen om contact met mij op te nemen en samen te ontdekken hoe ik jou kan ondersteunen bij het opbouwen van een gezond beschermingssysteem. Het is belangrijk om op te merken dat veel zorgverzekeraars de kinesiologie behandelingen vergoeden als je aanvullend verzekerd bent.

Mijn missie:
Mijn missie is om mensen te ondersteunen in het leven. Ik geloof dat onze mentale en emotionele gezondheid net zo belangrijk is als onze fysieke gezondheid. Daarom werk ik met mijn cliënten om hun algehele welzijn te verbeteren en hen te helpen bij het bereiken van hun doelen op alle gebieden van hun leven.

Reach Inner Awareness is een natuurgeneeskunde uit Nederland. Trefwoorden van Reach Inner Awareness uit Biddinghuizen : Kinesiologie, persoonlijke groei, spiertest, transformeren, zelf herstellend vermogen, pijn, chronische pijn, stress klachten, vermoeidheid, beperkende overtuigingen, optimaal leven, in balans komen, emoties, zit mezelf in de weg, leven veranderen, .

bron : Reach Inner Awareness

Geplaatst op donderdag 23 maart 2023.