Liesbeth helpt jou aan een droombaan: ‘Kom erachter waar jij echt gelukkig van wordt’

Foto: indebuurt Amersfoort

Liesbeth helpt jou aan een droombaan: ‘Kom erachter waar jij echt gelukkig van wordt’

Een carrièreswitch maken van arbeidsdeskundige naar vinoloog of van een kantoorbaan naar vrachtwagenchauffeur: dat klinkt misschien niet logisch. Toch helpt Liesbeth Buurman, eigenaresse van Worksense regelmatig mensen aan een fantastische, nieuwe baan. Hoe dat precies zit legt ze je graag uit.

“Het is niet altijd zo dat mensen er in eerste instantie zelf voor kiezen om iets totaal anders te gaan doen”, zegt Liesbeth. “Sterker nog: negen van de tien keer komt dit voort uit een situatie die niet zo leuk is. Als jij bijvoorbeeld ziek wordt en je huidige baan niet meer kunt uitvoeren, of je werkgever is aan het bezuinigen en jouw functie is overbodig. Allemaal helemaal niet leuk, maar wel jouw kans om te gaan doen wat je echt het allerliefste doet.”

Angstige tijden Een sollicitatieprocedure ingaan is altijd spannend, maar volgens Liesbeth zijn er ook heel veel mensen die echt angstig zijn. Corona heeft daar volgens haar veel mee te maken. Zelf heeft ze ervaren hoe eng het kan zijn om ziek te worden. “Ik werd zelf ziek, kreeg net als mijn kinderen corona en had voordat ik wist dat ik besmettelijk was, mijn ouders nog gezien. Zij zijn in de tachtig en al snel werd ik doodsbang dat ze dood zouden gaan. Dat was een hele nare periode. Door corona werd ik benauwd en door angst ging ik hyperventileren.”

Liesbeth besloot er alles aan te doen om van die angst af te komen. Ik leerde hoe ik mijn ademhaling kon controleren. Jaren geleden slaagde ik voor een studie hypno- en psychotherapie, maar redelijk recent volgende ik een cursus die gericht is op ademhalingstechnieken. Die technieken kun je goed toepasssen bij angststoornissen.”

“Ik heb daar zelf heel veel aan gehad. Voor mij is het belangrijkste dat ik uit deze nare periode leerde, dat het vreselijk is om doodsangsten uit te staan. Toen besloot ik dat ik anderen wil helpen om van die angsten af te komen.”

Van vaststellingsovereenkomsten tot loopbaanbegeleiding Niet alleen de coronaperiode is voor veel mensen angstig, ook de drang om op zoek te gaan naar een nieuwe baan kan angst opwekken. “Van een vaststellingsovereenkomst voor iemand die al 25 jaar voor dezelfde organisatie werkt, tot mensen die na twee jaar ziekte niet meer terug kunnen keren in hun functie: ik zie het regelmatig”, zegt Liesbeth. “Ik wil al die mensen graag helpen aan een baan waar ze echt gelukkig van worden. Soms begeleid ik een outplacementtraject een andere keer help ik mensen naar het zoeken van een baan die echt bij hen past.”

Een baan waar jij gelukkig van wordt Misschien zit jij al jaren vastgeroest in een kantoorfunctie en heb je dagelijks het gevoel dat je totaal iets anders wilt. Maar wat dan? Dat is best moeilijk om zelf uit te vinden. “Daar kan ik je heel goed bij helpen. We gaan op zoek naar jouw drijfveren, jouw talenten en ik geef je meer inzichten in jouw persoonlijkheid.”

“Je begint met een online training. Onderdeel van de training zijn onder andere een persoonlijkheidstest en een beroepskeuzetest. Deze testen geven structuur aan het traject. Natuurlijk kijken we ook naar jouw CV en ik coach je in het voeren van sollicitatiegesprekken. Verder bekijken we samen wat er nog meer nodig is om samen die baan te vinden, waar jij echt gelukkig van wordt.”

Een groot netwerk Liesbeth kent ontzettend veel bedrijven en wat misschien nog wel belangrijker is: veel ondernemers en werkgevers kennen haar ook. “Ik heb een heel groot netwerk en daar ben ik best wel trots op. Dat komt door jarenlange ervaring die ik als loopbaancoach heb opgedaan, binnen veel verschillende bedrijven. Maar ik denk dat het vooral ook komt door mijn persoonlijke benadering. Elk traject is een traject op maat. Persoonlijke benadering in het sollicitatieproces vind ik misschien wel het allerbelangrijkste. Voor mij is het nog altijd het mooiste compliment als ik een berichtje krijg als iemand helemaal gelukkig is in een nieuwe baan.”

Kom kennismaken Om erachter te komen of jij en Liesbeth een match zijn, hoef je maar één ding te doen. “Kom kennismaken. Ik hanteer een vrijblijvend kennismakingsgesprek, waarin we elkaar leren kennen en jij je vragen aan mij kunt stellen. Ik leg jou uit hoe ik jou kan helpen en wat er nodig is om jou de baan van je leven te bezorgen.”

Wil jij ontdekken welke baan echt bij jou past? Neem dan direct contact met Liesbeth op.

Worksense is een coaching uit Nederland. Trefwoorden van Worksense uit Amersfoort : loopbaancoach, loopbaancoaching, loopbaan begeleiding, Re-integratie, nieuw werk vinden, vinden van passend werk, focus op nieuw werk, persoonlijke coaching, begeleiding bij solliciteren.

bron : Worksense

Geplaatst op woensdag 6 april 2022.