MSTR® Littekenbehandeling

MSTR® is een innovatie, pijnvrije, natuurlijke methode om littekens te behandelen. Inmiddels is door middel van ultrasound onderzoek bewezen dat na 15 minuten MSTR® het litteken met meer dan 30% verbeterd is.

Bij littekens zien we vaak letsel tot op celniveau van vele weefsels (botten, spieren, organen, zenuwen en huid). Dus de verstoring betreft niet alleen het zichtbare litteken maar ook onderliggende structuren. Hierdoor kan een litteken zenuwen en lymfe en bloeddoorstroming beïnvloeden maar ook bewegingsbeperkingen of pijn veroorzaken. Littekens bevatten vaak emotioneel trauma die door middel van de littekenbehandeling vrij kan komen. Afhankelijk van de locatie kunnen ze ook energetisch blokkeren als ze meridianen of chakra’s doorkruisen. Dat maakt direct ook de noodzaak duidelijk om de littekens te behandelen, zelfs na jaren kan dat nog. Deze behandeling doe ik volgens de MSTR® methode meestal in combinatie met energetische therapie en natuurgeneeskunde.

MSTR® behandeling voor littekens
MSTR® staat voor Mc Loughlin Scar Tissue Release.

Alastair McLoughin, een Bowenteacher heeft dit 10 jaar geleden ontwikkeld en dit is enorm effectief. Het is een zachte en respectvolle littekenbehandeling die je helpt om je litteken, en daarmee b.v. ook je borsten zachter en soepeler te maken en vooral minder pijnlijk. Deze behandeling werkt voor littekens die op de huid liggen, die diep in de huid liggen, voor brandwonden en striae. Deze techniek werkt ook zeer goed bij blindedarm, galblaas, keizersnede, hysterectomie, heup en knie operaties.

Sommige borsten hebben veel meegemaakt, wat vaak gekenmerkt wordt door littekens. Littekens na een punctie, na een borstvergroting, een borstverkleining, na een borstsparende operatie, na een volledige mastectomie of op een andere manier veroorzaakt. Het wordt vaak onderschat hoe littekens je emotionele of fysieke gezondheid kunnen beperken of verstoren.

De voordelen van een MSTR® littekenbehandeling
Littekens staan vrijwel altijd voor een bepaald trauma, fysiek, maar soms ook emotioneel. Bij deze littekenbehandeling wordt de doorbloeding in het (borst)weefsel verbeterd maar ook de lymfe-afvoer. Lymfe-afvoer is belangrijk omdat je lymfe de afvalstoffen afvoeren en zuiveren. Daarnaast is het mijn ervaring dat de vrouwen die ik behandeld heb meer gevoel krijgen in hun borst en dat de emotie van het litteken (of van de bijbehorende gebeurtenis) er af gaan. Ook kan het er voor zorgen dat de beperkingen in bewegingen verbeteren of zelfs verdwijnen.

· Vastzittend weefsel/ fascia losmaken
· Spierkracht kan verbeteren
· Energiestroom verbeteren
· Beweeglijkheid verbeteren

Ik heb al vele littekens enorm zien verbeteren na de behandeling.
Meestal heb je 2 a 3 behandelingen nodig voor blijvend effect.

Aktie prijs: 2 behandelingen voor 100 euro.
Aktie prijs: 3 behandelingen voor 140 euro, duur behandeling 45 minuten.
Deze behandeling vervangt nooit een medische behandeling door artsen. Raadpleeg dus bij klachten altijd je huisarts!

Afspraak maken of vragen? Klik hier.

Shiatsu en massage Praktijk Wiyo is een massage uit Nederland. Trefwoorden van Shiatsu en massage Praktijk Wiyo uit Zutphen : Shiatsu, littekenbehandelingen, massagepraktijk, massage salon, ontspanning, Behandeling van littekenweefsel, Shiatsu therapie, Oosterse geneeskunde, Voedingssupplementen, nekklachten, borstklachten, schouderklachten, rugklachten, litteken klachten, .

bron : Shiatsu en massage Praktijk Wiyo

Geplaatst op donderdag 22 februari 2024.