Nationale Rookvrij en Fitter Week

Makkelijker stoppen met roken? Stop samen tijdens de Nationale Rookvrij en Fitter Week in Emmen

Nationale Rookvrij en Fitter Week

80% van de Nederlandse rokers geeft aan te willen stoppen met roken. Om dit gemakkelijker te maken organiseert Rookvrij en Fitter de Nationale Rookvrij en Fitter week van 23 tot en met 29 mei. In deze week gaan op meer dan 20 locaties door het hele land rokers samen aan de slag met actieve groepssessies om voor altijd te stoppen met roken. Want samen sta je sterker!

Rookvrij en Fitter. De woorden zeggen het al. Stoppen met roken gecombineerd met fitter worden! Beweging en een gezonde leefstijl maken een groot deel uit van dit nieuwe programma ontwikkeld in samenwerking met ziekenhuis CWZ in Nijmegen.

Dit programma wordt 100% vergoed door de zorgverzekeraar, net zoals eventuele nicotinevervangende middelen.

Uit onderzoek is gebleken dat stoppen met begeleiding de kans van slagen wel 10 keer vergroot. Omdat bij dit programma ook gewerkt wordt aan een fittere leefstijl na het stoppen is de kans op terugval nog kleiner. Doordat je meer gaat bewegen tijdens het stoppen heb je ook minder last van drang naar sigaretten en ontwenningsverschijnselen. Bovendien kom je minder aan in gewicht of val je zelfs af!

De begeleiding wordt gedaan door ervaren (leefstijl-) coaches. In de groepssessies staan verschillende thema’s centraal. Hiermee krijg je de handvatten aangereikt om na de intensieve begeleiding zelfstandig gestopt te blijven. Behalve sessies zijn er wekelijkse wandelingen, Fresh Air Walks. Deze wandelingen mogen alle (s)toppers het hele jaar blijven doen om hun Rookvrije leven te ondersteunen. Tijdens dit hele jaar blijft de coach voor jou klaar staan.

Waarom tijdens de Nationale Rookvrij en Fitter week? - Samen stoppen geeft energie, samen sta je sterker! - Win prijzen die verloot worden onder deelnemers - Je gaat Rookvrij en Fitter de zomer in - Maak deel uit van de speciale online community waarin je in contact staat met de andere deelnemers door heel Nederland

Doe je mee in Emmen met Coach Hillie Hofma van Fitterleven.nu

Kijk op www.rookvrijenfitter.nl/samenstoppen voor meer informatie!

Fitterleven.nu is een coaching uit Nederland. Trefwoorden van Fitterleven.nu uit Emmen : persoonlijke begeleiding, persoonlijke coaching, afvallen, gezonde leefstijl, leefstijlcoach, fitter worden, wandelcoaching, coaching bij overgewicht.

bron : Fitterleven.nu

Geplaatst op dinsdag 19 april 2022.