NEI versus NEI

NEI versus NEI

Neuro Emotionele Integratie in zijn originele vorm.

We zien dat er online steeds meer NEI-opleidingen en NEI-behandelingen worden aangeboden. Je zou dus kunnen denken dat de kracht van NEI steeds populairder wordt. Nu zijn er grote verschillen tussen NEI en NEI.

Oorspronkelijk staat NEI voor Neuro Emotionele Integratie. Deze methode is in 1995 in Nederland geïntroduceerd, werkt met spiertesten, wordt door een therapeut in haar/zijn praktijk bij een cliënt uitgeoefend en helpt de cliënt met zowel bewustwording van de oorzaak van klachten als met het opruimen van onbewuste emotionele blokkades waardoor het zelfherstellende vermogen van lichaam en geest wordt aangezet. Daarna worden binnen het consult alle mogelijke valkuilen rond de klacht onderzocht en verholpen om terugkeer van klachten uit te sluiten. Dit kunnen allerlei aanvullende vormen, adviezen of producten zijn binnen de Natuurgeneeskunde.

Neuro Emotionele Integratie is enerzijds een zachte methode voor cliënten omdat niets herbeleefd hoeft te worden en er toch tot de kern van de klacht gekomen wordt. Anderzijds is het een complexe methode voor therapeuten om goed in de vingers te krijgen. Voor zowel cliënt als therapeut is NEI een hele efficiënte en waardevolle methode om uiteenlopende klachten mee aan te pakken.

Tegenwoordig zijn er meerdere NEI coaches die opleidingen geven in een vorm van NEI die Nieuw Emotioneel Inzicht genoemd wordt. Ook hier draait het om bewustwording van de oorzaak van klachten. Alleen zijn er een aantal essentiële verschillen met de oorspronkelijke Neuro Emotionele Integratie: Er wordt gewerkt met de biotensor, er wordt volledig online met de cliënt gewerkt, consulten zijn kort en er vindt geen fysieke integratie plaats waardoor het zelfherstellende vermogen niet op elk vlak geprikkeld en aangezet wordt. Voor alle mogelijke valkuilen rond de klacht moet een nieuwe afspraak gemaakt worden. Een mooi verdienmodel voor de aanbieder. Deze vorm van NEI komt waarschijnlijk voort vanuit een verlangen naar een quick fix van cliënten. En er zullen zeker cliënten zijn die genoegen nemen met wat meer inzicht in de oorzaak en de een healing via de biotensor. Voor elk wat wils.

Aanhangers van de originele vorm

Zoals je misschien al verwacht had en kunt lezen tussen de regels door, werk ik in mijn praktijk met de originele Neuro Emotionele Integratie; een prachtige doorgrondende methode waarin echt contact met de cliënt wordt gemaakt. Via de spiertest, via gesprek met het bewuste en het onderbewuste van de cliënt, en door te luisteren. Om zo op een creatieve manier (zonder voorgedrukte standaard vragen) de persoonlijke weg te vinden in het NEI protocol, waarin wordt onthult wat het is dat de klacht in stand houdt én wat de emotionele blokkade of overtuiging is die de oorzaak vormt van de klacht.

Aangevuld met een integratie techniek die visualisatie, ademhaling, meridianen en acupressuur punten combineert om het zelfherstellende vermogen aan te zetten én met technieken om er zeker van te zijn dat alle blokkades rond de klacht echt opgelost worden voordat de cliënt de deur uit loopt. Voor elke client en elke klacht wordt maatwerk geleverd vanuit bewezen effectieve en efficiënte standaarden. Dat is wat elke cliënt verdient.

Het is misschien niet de quick fix die velen verlangen. Het is ook zeker geen consult via Zoom. Er vindt gedegen voorwerk plaats om een klacht via NEI te kunnen doorgronden. Er zit aandacht, zorgvuldigheid en tijd in.

Veel cliënten ervaren na een originele NEI sessie toch een soort van quick fix omdat ze direct een verschil in beleving voelen rond de klacht die op lange termijn alleen maar verder verdiept.

Wil je een NEI consult ondergaan om van je klachten af te komen of ze te verminderen? Weet dan goed welke verschillen er zijn binnen het vakgebied van NEI. En zorg dat je goed op de hoogte bent welke vorm van NEI wordt aangeboden. Over mijn gebruikte vorm van NEI kun je meer lezen op mijn website.

Boek eens een consult en ervaar de originele vorm van NEI eerst zelf. De ervaring maakt immers een groot verschil.

Met energieke groet,

Marie-José Arts

Praktijk Reiju Tai is een natuurgeneeskunde uit Nederland. Trefwoorden van Praktijk Reiju Tai uit Wijchen : energetisch therapeut, natuurgeneeskundig therapeut, holistisch coach, Energie, Prikkeloverdracht, Drainage, Voeding, Psyche, niet lekker in mijn vel, ik zit vast, ik loop in rondjes, stressklachten, gefrustreerd, boosheid, natuurbehandeling,, Fobie, angsten, zelfkennis.

bron : Praktijk Reiju Tai

Geplaatst op maandag 24 juni 2024.