Neurodiversiteit op school en op de werkvloer

Tijdens de kernopleiding Beelddenken krijg je heel veel informatie met betrekking tot beelddenken maar ook van alle neurodiversiteiten die daarmee samenhangen. Daardoor wordt onze opleiding zo gewaardeerd.

Wij kijken naar de hele mens, kind, leerling. Maar het is best veel informatie om te onthouden. Vandaar dat we die informatie in een schema hebben gezet zodat je dat er gemakkelijk bij kunt pakken als je een vermoeden hebt in een bepaalde richting.
Een diagnose is maar een papiertje, de combinatie telt. Dus een autist met een hoge intelligentie en beelddenken heeft een hele andere uitkomst dan een autist met een lage intelligentie en een taaldenker. En dan komen daar de andere eigenschappen en neurodiversiteiten nog eens bij. Want een beelddenker is hooggevoelig dus is dat voor iemand met autisme veel moeilijker te plaatsen. Ook het onderwijssysteem past veel beter bij taaldenkers dus een beelddenkende autist zal ook met het leren een andere aanpak nodig hebben. Net als beelddenkers zonder autisme overigens. Dat maakt het wel een stuk makkelijker om te weten wat iemand nodig heeft in de les.

Dit schema maakt het in ieder geval voor onze deelnemers een stuk eenvoudiger om te herkennen waar ze mee te maken hebben en dus ook hoe deze leerling leert en wat het nodig heeft om zich veilig te voelen in de klas, thuis, binnen een relatie of op de werkvloer.

Zo wordt het onderwijs van de toekomst een stuk eenvoudiger als we van elk kind wisten welke mix er ongeveer in zit. Niet om iedereen in een hokje te stoppen of een label te geven, juist niet, maar wel om te weten hoe we kunnen aansluiten bij het natuurlijke leerproces van een leerling. Welke neurodiversiteiten er ook meespelen. Natuurlijk hebben we dit schema ook voor dyslexie, dyscalculie en TOS. Dat zit net zo goed in de mix.

Wil je ook meer weten over de combinaties van taaldenken, beelddenken en de verschillende neurodiversiteiten? Schrijf je dan in voor onze kernopleiding Beelddenken. In januari starten we weer met een nieuwe opleiding.

Wil je eerst meer informatie? Maak dan een gratis afspraak voor een kennismakingsgesprek: https://www.beelddenkendebrein.nl/gratis-adviesgesprek

Beeldig Brein is een coaching uit Nederland. Trefwoorden van Beeldig Brein uit Zelhem : Huiswerkbegeleiding, rekenbegeleiding, beelddenkers, beelddenken, bijscholing, hulp bij huiswerk, opleiding beelddenken, leermogelijkheid kind onderzoeken, niet passend onderwijs, beelddenken op school, hoe moet ik leren, beelddenk kenmerken, passend onderwijs voor iedereen, kernopleiding beelddenken, webinar beelddenken, mini cursus beelddenken, vastlopen op school,.

bron : Beeldig Brein

Geplaatst op woensdag 1 november 2023.