Nieuwe podcast met Natasja Esmeijer

Nieuwe podcast aflevering online met als gast: auteur Natasja Esmeijer. Zij schreef de boeken 'Beelddenkers, als kwartjes vallen' en 'Allergisch aan moeten'.

Via het Pure Child Syposium, waar ik als spreker te gast was, geraakte ik aan de praat met de dames van de vereniging Het Vlaamse beelddenkende brein. In dat gesprek kwam ik mezelf een aantal keren tegen zo van "oh, dat is wel heel herkenbaar". Ik kocht het boek 'Allergisch van moeten' geschreven door Natasja Esmeijer en kijk vandaag is zij te gast in de podcast 'Laat kinderen stralen'.

Ik las het boek en ik dacht bij mezelf: waarom heeft niemand me dat gezegd toen ik kind was? Het heeft voor mezelf en voor zoonlief heel veel duidelijk gemaakt. Ik ben dan ook heel enthousiast om die kennis met jou te delen. Allergisch aan moeten, de titel alleen al zegt heel veel over mij maar ik denk ook over heel veel andere kinderen en jongeren (en volwassenen ??) die proberen overeind te blijven in een schoolsysteem dat hun naar de rand van uitval duwt.

Natasja Esmeijer legt haarfijn uit tijdens de podcast wat beelddenken wél is. Want te vaak denken we nog dat het gewoon wat met plaatjes en zo te maken heeft maar het is zo veel meer. Bovendien een ontbrekend luik in de lerarenopleiding wat mij betreft want deze kinderen komen op een totaal andere manier tot leren. Het hoeft dan ook niet te verbazen dat ze vaak vastlopen in het reguliere schoolsysteem.

Natasja's missie is om zoveel mogelijk mensen laten weten dat taaldenken en beelddenken net zo normaal zijn. Het is niks raars, het is geen ziekte, het is geen afwijking, het is gewoon een andere manier van informatie verwerken. Tijdens het gesprek legden we ook de link naar onder meer hoogbegaafdheid en hoogsensitiviteit.

En zoals je gewoon bent van me, krijg je ook deze aflevering zeker een gouden tip(s) om mee aan de slag te gaan.

Veel luisterplezier via Spotify en andere podcast kanalen met de 'Laat kinderen stralen' podcast.

Rechtstreekse link: https://open.spotify.com/episode/1zs179x72CxRsFFbFab7o4...

Bron: Vanessa Lauwers | Bezielster I Care Education & ´t Zonnekind

Het Beelddenkende Brein is een coaching uit Nederland. Trefwoorden van Het Beelddenkende Brein uit Zelhem : Kernopleiding Beelddenken, individuele begeleiding, coaching beelddenken, beelddenken, beelddenker, hoogbegaafd kind, hoogbegaafdheid in het werk, leerproblemen, huiswerkbegeleiding, opvoedingsvragen, vastlopen op mijn werk, vastlopen in relaties, beelddenken advies, .

bron : Het Beelddenkende Brein

Geplaatst op dinsdag 14 mei 2024.