Nieuwetijdskinderen

Nieuwetijdskind!

Zegt het jou iets, nieuwetijdskind?

Graag vertel ik er wat meer over.
De afgelopen tijd hoor ik steeds vaker dat veel jongeren het ongelofelijk moeilijk hebben. Vooral dat ze niet de zin van het leven zien hier op aarde. Ik schrik daar best van.

Vooral omdat ik weet hoe belangrijk hun bijdragen hier op aarde is en hoe hard we ze nodig hebben. Het is voor mij, als één van de oudste, nieuwetijdskinderen een lange weg geweest maar intussen is er al zoveel meer bekent, dacht ik. Blijkbaar is dat niet zo! De weg die de jongeren zoeken is nog steeds niet zo vanzelf sprekend.

De maatschappij is voor hen vaak hard en genadeloos! Ik hoor u denken: “nou nou is dat niet een beetje overdreven”? Nee helaas niet. Binnen onze maatschappij is er nog weinig begrip voor deze jongeren/mensen.

Wie zijn die jongeren?

De nieuwetijdskinderen zijn heel fijn gevoelig en daarmee bedoel ik dat ze niet alleen horen wat anderen tegen ze zeggen maar dat ze ook haarfijn dingen aanvoelen. Klopt het wel wat ik voel en wat er tegen me gezegd wordt? Het grootste probleem is dat ze zelf niet beseffen dat ze die gave hebben. Zij gaan er vanuit dat iedereen dit kan aanvoelen en ervaren. Doordat dit niet zo is begrijpen ze vaak niet waarom andere mensen in hun beleving soms bot en oneerlijk zijn. Met als gevolg dat ze in de verdediging schieten en als brutaal of agressief worden weggezet. Ik heb dit zelf zo vaak ervaren (ik spreek dus ook uit ervaring). Probeer je eens in te denken dat je iets uit wil leggen wat voor jou zo belangrijk is en anderen nemen je niet serieus of walsen er overheen, terwijl het voor jou als het waren van levensbelang is. Door die gevoeligheid en het onbegrip van anderen zijn ze vaak moedeloos en de wanhoop nabij. Ze voelen zich niet welkom op deze aarde en overbodig in dit leven. Eén van de uitspraken die ik veel hoor is dan ook: “de wereld is beter af zonder mij”. Ik kan u vertellen dat ik daar heel verdrietig van word.

Het zijn van die mooie mensen, liefdevol, zorgzaam en vol van compassie en hun denkwereld is vaak twee stappen sneller dan die van anderen.

Lichtkinderen worden ze ook wel genoemd! En dat zijn ze ook, ze komen zoveel licht en vrede brengen, we hebben ze zo hard nodig in deze wereld vol van haat en onbegrip! Een wereld die uit eigenbelang de aarde te kort doet en uitput! Begrijpt u nu hoe belangrijk ze zijn!
Maar ze zijn niet zo als de meeste mensen. Ze zijn anders.

Ze leven in een andere energie dan de “vooral geaarde mensen”. Ze lijken een beetje te fladderen, ze praten en denken sneller en hebben heel veel kennis paraat, niet omdat ze dat geleerd hebben, maar omdat ze ‘weten’. Zo waardevol in deze tijd.

De andere kant is dat ze snel teleurgesteld worden omdat hun goede bedoelingen niet begrepen worden. Ze trekken zich terug uit het dagelijkse leven, en of zoeken iets dat hun verdriet en pijn in hun hart verdooft. Helaas soms met alle gevolgen van dien.

Vandaar ook dat ik dit bericht plaatst. Het is een oproep aan iedereen. Verdiep je in je mede mens! Er is altijd een rede waarom je elkaar tegen komt! Je mag van elkaar leren, maak daar dan ook gebruik van. Luister naar elkaar als je de ander een kans wilt geven.

Wil je er meer over weten dan ben je altijd welkom op één van de informatie avonden die ik over hooggevoeligheid geef.

Ik ben te bereiken via het mailadres: ingridbeijen@gmail.com en voor meer informatie over wie ik ben en wat ik doe kan je terecht op: www.ingridbeijen.nl

Bedankt voor het lezen en veel liefs,

Ingrid Beijen

Ingrid Beijen | Bachbloesem consulent is een therapeut uit Nederland. Trefwoorden van Ingrid Beijen | Bachbloesem consulent uit Oud-Gastel : ouderbegeleiding, hooggevoelige kinderen, hsp, persoonlijke coach, bachbloesem, Healy, IMF-toepassingen, fit blijven, blokkades oplossen, onzekerheid, boosheid, ADHD, angsten, kindercoach, volwassenen coach, dieren coach, healing dier, .

bron : Ingrid Beijen | Bachbloesem consulent

Geplaatst op dinsdag 9 mei 2023.