Ontdek hoe jij het verschil kunt maken voor je kind of leerling

Hoi Natasja,
Bedankt voor de fijne sessie gisteren en voor het toesturen van de informatie. Heel helder en herkenbaar.
Dochter (8 jaar) zat gisteren in de auto naar huis en zei: "ik vond het fijn, zij begrijp mij". Dat is toch heerlijk voor haar!
Heel graag tot volgende week!

Vanmorgen een gesprek gehad met een moeder van een jongetje van 7. "Mijn zoon wordt niet begrepen, hij is heel gevoelig en weet al sinds dag 1 van groep 3 dat het niet gaat lukken met zijn leerkracht. Dat laat hij zien in gedrag.
School wil graag het label ADHD plakken maar moeder ziet dat haar zoon een beelddenker is en ziet ook dat hij zeker geen adhd heeft. Wel dat hij heel gevoelig is en ander onderwijs nodig heeft.

Deze moeder doet er alles aan om een goede ambassadeur voor haar zoontje te zijn en heeft hem thuis al een stuk rustiger gekregen. Maar school werkt daarbij tegen. Die hebben hem een plekje in de klas gegeven achter de kast, ingebouwt, zodat ze minder last van zijn gedrag hebben. Gelukkig heeft moeder ontdekt dat er ook zo iets bestaat als anders denken en anders ontwikkelen en is zij op zoek naar een andere school en heeft zij ambulante begeleiding die haar begrijpt en mee wil denken.

Stapje voor stapje komen we dichter bij de oplossing en gaan we ervoor zorgen dat elke leerkracht in Nederland begrijpt dat elk kind anders leert en niet altijd in het standaard systeem past. En dat ouders niet altijd tegen willen werken, maar juist vitale informatie hebben over hun kind en soms beter weten wat hun kind nodig heeft. Daar mag best naar geluisterd worden.

Gelukkig zijn er al veel scholen en leerkrachten die meer willen weten en meer begrip tonen maar er is nog een lange weg te gaan.

Dank je wel lieve ouders dat jullie, met ons, blijven strijden voor begrip van alle leerstijlen en alle natuurlijke variaties op het menselijke brein. Elke druppel olie wordt een vlek en heel veel kleine vlekjes samen zorgen voor impact en langzaam maar zeker zijn er steeds meer mensen doordrongen dat het echt anders kan en moet.

Meer weten? Kijk op onze website en ontdek hoe jij het verschil kunt maken. Voor je kind of voor je leerlingen of klanten.

Beeldig Brein is een coaching uit Nederland. Trefwoorden van Beeldig Brein uit Zelhem : Huiswerkbegeleiding, rekenbegeleiding, beelddenkers, beelddenken, bijscholing, hulp bij huiswerk, opleiding beelddenken, leermogelijkheid kind onderzoeken, niet passend onderwijs, beelddenken op school, hoe moet ik leren, beelddenk kenmerken, passend onderwijs voor iedereen, kernopleiding beelddenken, webinar beelddenken, mini cursus beelddenken, vastlopen op school,.

bron : Beeldig Brein

Geplaatst op woensdag 15 februari 2023.