Opa is plotseling overleden en dat hakt er in bij Eva van 10 jaar

Opa is plotseling overleden en dat hakt er in bij Eva van 10 jaar. Met haar mooie ogen kijkt ze me aan en vertelt. De eerste keer met Hart op de tong in beeld, de tweede keer met Hart op de tong bij rouw en verlies. Mama moet erbij blijven. Dat vind ik alleen maar fijn. Dit verlies treft ook moeder, het is haar vader.

De juf heeft aan de bel getrokken Eva is verdrietig en teruggetrokken op school. Thuis valt dit gedrag niet echt op. Daar wil Eva groot zijn en mama troosten of juist niet huilen omdat mama dan misschien ook gaat huilen.

Met Hart op de tong geeft ze haar gevoel (onbewust) in beeld weer. Ik hoef alleen naar het beeld te kijken en vragen te stellen over wat ik zie. Eva bevestigt dat en ook haar weggestopte gevoel laat zich zien in tranen, angst en boosheid. Gelukkig is blij ook aanwezig.

Een andere keer spelen we het spel Hart op de tong met de vragen- en opdrachtenkaartjes, ook mama doet mee. Vragen over mooie herinneringen, schuldgevoelens, het laatste contact, de ‘ik mis tranen’ opdracht etc. komen allemaal voorbij. Als de tijd om is wil Eva graag nog eens terug komen om het spel weer te spelen en dan weer samen met mama.

Mama vindt dat het al veel beter gaat en dat ze er zelf ook veel aan heeft. Dat is toch prachtig!

Volgende keer spelen we het spel weer Eva! Ik zie er naar uit je weer te zien!

Meer weten over Het therapeutische spel Hart op de tong?
https://lnkd.in/e3QTYZND

#hartopdetong #harmonycoaching #rouw #verlies #kindenrouw #trainingen #cursus #coaching #trauma #emdr #lotgenoten #samenrouwen #inharmony #therapeutischspel

Harmony Coaching is een coaching uit Nederland. Trefwoorden van Harmony Coaching uit Ommen : rouwcoach, verliescoach, persoonlijke coach, Hart op de tong, therapeutisch bordspel, training, Tafelopstellingen, gezinssysteem, verdieping vinden, overlijden kind, overlijden partner, verlies dierbare, verlies baan coaching, zelfvertrouwen, in balans komen, .

bron : Harmony Coaching

Geplaatst op donderdag 16 maart 2023.