OVER-LE*EN

Overleven na overlijden. Over het leven en over de leden van je gezin. Een zesdaagse (verspreid over 3 maanden) programma voor weduw-ouders.

OVER-LE*EN

Je partner is overleden, jij blijft achter met je kind(eren). Hoe weef je dit verlies in je leven? En hoe doen jouw kinderen dat? Hoe veranderen de dynamieken in het gezin? Wie draagt welke verantwoordelijkheden? Kan ieder op zijn manier rouwen? Wie doet op wie een appel en op welke manier? Zorg je goed voor jezelf? Probeer je vader en moeder tegelijk te zijn? In duizenden contexten van het dagelijks leven is jouw verlies voelbaar en zoek je een nieuwe weg.

In deze zesdaagse krijg je samen met een groep lotgenoten dieper inzicht in de verschuivingen die in jouw gezin plaatsvinden. Twee ervaren rouwbegeleiders leiden je om de twee weken een dag door een thema heen. We werken veel met opstellingen om de dynamieken in het gezinssysteem te verhelderen. Het maakt je bewust wat er op een diepere laag tussen de gezinsleden speelt. Wanneer je de bron van jouw eigen reactie daarop in dit rouwproces beter leert begrijpen, verruim je jouw mogelijkheden in je handelen. Hoe jij nu als enig ouder de leiding over jouw gezin kunt vormgeven in verbinding met de kinderen en hun proces. Na zes dagen openhartig delen van lief en leed, maak je deel uit van een lotgenotengroep die herkenning en steun vindt bij elkaar, en elkaar mogelijk ook na de zesdaagse weet te vinden.

PROGRAMMA:

De eerste dag staat in het teken van kennismaken. Kennismaken met elkaar, elkaars verhalen en met het systemisch gedachtengoed. We smeden de eerste banden om veilig in deze groep te kunnen delen en leren.

De tweede dag onderzoeken we jouw huidig weduw-gezin en de veranderingen en de pijn die daar spelen.

De derde dag keren we terug naar jouw persoonlijke gezin van herkomst. Je leert over gebeurtenissen en relaties die jou vormden als kind en hoe dat doorwerkt in het nu. En hoe de manier waarop je kon hechten, van invloed is op hoe je rouwt als volwassene.

Dag vier oefenen we met zelfcompassie. Als eenoudergezin heb je een zware klus te klaren. Hoe kun je lief zijn voor jezelf en jezelf in balans houden? Deze dag gaat over jou!

De vijfde dag kijken we naar de balans tussen geven en nemen. Hoe vraag je hulp in en buiten je gezin, wanneer leg je onbewust een te grote vraag bij je kinderen? Neem je van nature makkelijk hulp aan of zorg je liever voor de ander? Lukt het je om ongevraagde hulp bij te sturen? En hoe doen jouw kinderen dat? De laatste dag gaat over afscheid nemen en betekenis geven. Het afscheid van de groep levert inzicht in hoe je dat doet. We kijken naar rituelen en naar het geven van betekenis aan al wat gebeurd is.

VOOR WIE? Voor weduw-ouders die hun partner hebben verloren en achterblijven met kind(eren). De groepsgrootte is 8-12 deelnemers. We voeren een intakegesprek om te kijken of deze groep op dit moment iets voor jou is. Neem contact op wanneer je vragen hebt of er onduidelijkheden zijn.

INSCHRIJVING: Deze zesdaagse (zes dagen verspreid over drie maanden) wordt meerdere malen per jaar en op twee locaties (regio Eindhoven en regio Utrecht) gegeven.

De actuele informatie kosten en inschrijving is vanaf eind augustus te vinden op www.kleinkracht.nl/weduw-ouders en www.elkecoaching.nl.

Data: De 6-daagse zal op de volgende dinsdagen plaatsvinden: • 27 september, • 18 oktober • 1 november • 8 november • 29 november • 20 december Locatie: Heiereind 14, 5561 BB Riethoven.

Deze 6-daagse word u aangeboden door:

Kleinkracht | Karin Heesakkers Zeist E: karin@kleinkracht.nl M: 06 2895 2441 www.kleinkracht.n

Elke Coaching | Elke Donker Eindhoven E: elkedonker@gmail.com M: 06 5347 7004 www.elkecoaching.nl

Elke Coaching is een coaching uit Nederland. Trefwoorden van Elke Coaching uit Eindhoven : Systemisch Coach, organisatie coaching, coaching praktijk, persoonlijke begeleiding, persoonlijke coaching, teamcoaching, intervisiebegeleiding, individuele coaching, persoonlijke ontwikkeling, familie opstellingen, online coaching, themabijeenkomsten.

bron : Elke Coaching

Geplaatst op woensdag 13 juli 2022.