OVER-LE*EN

Je partner is overleden, jij blijft achter met je kind(eren). Hoe weef je dit verlies in je leven? En hoe doen jouw kinderen dat? Hoe veranderen de dynamieken in het gezin? Wie draagt welke verantwoordelijkheden? Kan ieder op zijn manier rouwen? Wie doet op wie een appel en op welke manier? Zorg je goed voor jezelf? Probeer je vader en moeder tegelijk te zijn? In duizenden contexten van het dagelijks leven is jouw verlies voelbaar en zoek je een nieuwe weg.

Een zesdaagse (verspreid over drie maanden) voor weduw-ouders

In deze zesdaagse krijg je samen met een groep lotgenoten dieper inzicht in de verschuivingen die in jouw gezin plaatsvinden. Twee ervaren rouwbegeleiders leiden je om de twee weken een dag door een thema heen. We werken veel met opstellingen om de dynamieken in het gezinssysteem te verhelderen (zie kader systemisch werk). Het maakt je bewust wat er op een diepere laag tussen de gezinsleden speelt. Wanneer je de bron van jouw eigen reactie daarop in dit rouwproces beter leert begrijpen, verruim je jouw mogelijkheden in je handelen. Hoe jij nu als enig ouder de leiding over jouw gezin kunt vormgeven in verbinding met de kinderen en hun proces.

Na zes dagen openhartig delen van lief en leed, maak je deel uit van een lotgenotengroep die herkenning en steun vindt bij elkaar, en elkaar mogelijk ook na de zesdaagse weet te vinden.

SYSTEMISCH WERK

Gewoonlijk kijken we met een analytische blik naar de wereld. We onderzoeken feiten, logica, gebeurtenissen. De systemische blik kijkt naar wat minder grijpbare -maar zeker voelbare- zaken.

Naar herhalende patronen in jouw leven, naar het potentieel en de belemmeringen die je vanuit jouw familiesysteem hebt meegekregen. Misschien was je als kind niet tot last en houd je je nog altijd op de achtergrond. Of hielp je papa of mama en zorg je nog altijd veel voor anderen. In deze zesdaagse kijken we oordeelloos en met open hart naar hoe jij dat doet. Dit helpt je makkelijker omgaan met de verschuivingen die in je huidige gezin door het overlijden zijn ontstaan. Hoe meer jij inzicht in deze bewegingen hebt, hoe steviger de basis die jij voor je kinderen kunt vormen. Overigens helpen deze inzichten je ook binnen andere systemen, bijvoorbeeld binnen een team op het werk, bewuster te functioneren.

Bekijk hier het programma.

VOOR WIE?

Voor weduw-ouders die hun partner hebben verloren en achterblijven met kind(eren). De groepsgrootte is 8-12 deelnemers. We voeren een intakegesprek om te kijken of deze groep op dit moment iets voor jou is. Neem contact op wanneer je vragen hebt of er onduidelijkheden zijn.

Deze zesdaagse is ontstaan in een samenwerking tussen Karin Heesakkers van KleinKracht en Elke Donker van Elke Coaching.

Er is momenteel nog een groep bezig, maar medio febr. 2023 start er weer een nieuwe groep.

Voor kennismaking en oriƫntatie, ben je dan ook van harte welkom voor een vrijblijvend gesprek in mijn praktijk. Je kunt me benaderen via het formulier op mijn website of telefonisch: 06-53477004.

De startdatum voor aanstaande zes-daagse is 18 Februari 2023. Er zijn plekken vrij! Voel je welkom om andere weduw-ouders te ontmoeten, ervaringen uit te wisselen en kennis te maken met onze systemische werkwijze.

Elke Coaching is een coaching uit Nederland. Trefwoorden van Elke Coaching uit Eindhoven : Systemisch Coach, organisatie coaching, coaching praktijk, persoonlijke begeleiding, persoonlijke coaching, teamcoaching, intervisiebegeleiding, individuele coaching, persoonlijke ontwikkeling, familie opstellingen, online coaching, themabijeenkomsten.

bron : Elke Coaching

Geplaatst op donderdag 5 januari 2023.