Podcast zelfbeheersing bij kinderen vergroten

In deze kinderpsycholoog Podcast vertel ik over hoe je met kinderen aan de slag kan met zelfbeheersing. Regelmatig krijg ik kinderen aangemeld die moeite hebben om zichzelf te beheersen en ze komen in de problemen met boos gedrag.

Wanneer ik kinderen zelfbeheersing aan leer dan ga ik aan de slag met lichaamsbewust zijn - emotioneel bewust zijn en zelf bewust zijn.

Vergroting van lichaamsbewustzijn draagt automatisch bij aan emotioneel bewustzijn van kinderen. Emoties drukken zich nu eenmaal in het lichaam uit in de vorm van spierspanningen. Juist deze fysieke veranderingen helpen kinderen enorm om zich bewust te worden van de sensaties in het lichaam waardoor ze de verschillende emoties beter herkennen.

In deze Podcast ga ik hier dieper op in. Beluister hem hier. Wil je meer ontdekken emoties en praten met kinderen over gevoelens? Dan is de challenge praten met kinderen over gevoelens megawaardevol. Regelmatig start ik de Challenge praten met kinderen over gevoelens. Lees er hier meer over: Podcast.

Jeugd- en Kinderpraktijk Rota is een coaching uit Nederland. Trefwoorden van Jeugd- en Kinderpraktijk Rota uit Amersfoort : kindercoach, coaching voor kinderen met boos gedrag, coaching voor kinderen, coaching voor kinderen met weinig zelfvertrouwen, online coaching, kindercoachpraktijk, kindercoachtraject, integratieve kindercoaching, Kindercoach zelfvertrouwen amersfoort, Kind heeft woedeaanvallen, kind driftbuien, kind is vaak boos, kind faalangst, kind heeft angsten, mijn kind heeft vaak verdriet, kind huilt veel, online kindercoaching, online training ouder en kind, de kunst van boos zijn, boos gedrag kind begrijpen, emoties leren herkennen kind, emoties uiten kind, kind heeft moeite met emoties, bouwen aan zelfvertrouwen kind, praten met kind over gevoelend, zelfbeeld kind versterken, gratis kindercoach consult, Hulp jonge kind, Hulp kinderen 4 tot 12 jaar, Begeleiding voor kinderen met boos gedrag, Coaching voor kinderen, Begeleiding voor kinderen met weinig zelfvertrouwen, Kinderpraktijk, Coaching, Kindercoach, Hulp bij opvoeden, Bouwen aan zelfvertrouwen, Grip op schermen, Boosheid bij kinderen, Kinderpsycholoog podcast, Gratis e-book boosheid bij kinderen begrijpen, Challenge praten met kinderen over gevoelens, Bouwen aan vriendschap, Oefeningen voor professional voor kinderen met boos gedrag, Gedragsproblemen, Frustratie, Amersfoort, Utrecht Wenst.

bron : Jeugd- en Kinderpraktijk Rota

Geplaatst op vrijdag 10 maart 2023.