Raakt jouw zoon/dochter snel uit haar doen?

Best weleens lastig als je dochter om 'alles' huilt. Zeker als het gebeurt op het schoolplein, tijdens een feestje of gezellig uitje. Het liefst wil je het huilen gelijk weer stoppen. Je zegt bijvoorbeeld: 'Kom op, het valt wel mee', 'Zo erg is het niet'. Of strenger: 'Stel je niet aan', 'Nu stoppen met huilen’. Het gevolg is meestal dat het huilen alleen maar langer duurt of erger wordt.
Precies wat je niet wilde.

Toch is er een eenvoudige manier om hiermee om te gaan. Vaak reageren we uit gewoonte op een bepaalde manier. Dit zijn patronen waar je je niet van bewust bent. Probeer eens anders te reageren dan anders. Toon begrip voor het gevoel (je kind voelt nu eenmaal verdriet) en laat haar weten dat huilen oké is. Geef een knuffel en zeg eens: 'Huil maar even hoor', 'Laat die tranen maar lekker stromen' of ‘Zo dat lucht op'. Als je dochter mag toegeven aan haar verdriet en jouw begrip voelt, zal ze sneller weer rustig worden, dan wanneer ze tegen de tranen moet vechten.

Natuurlijk wil je meer doen om je kind te helpen omgaan met (intense) emoties. Een handige manier hiervoor vind je in mijn doe-boek met informatie, tips en oefeningen voor hoogsensitieve kids. Je kunt hem gratis downloaden op www.happykidstrainingen.nl/gratis

#hoogsensitiefkind #hoogsensitiefopvoeden #patronendoorbreken #huilen #emotieregulatie #begrip #ouderschap #moederschp #ebook

Happy Kids Trainingen is een coaching uit Nederland. Trefwoorden van Happy Kids Trainingen uit Den Haag : Het vergroten van het zelfvertrouwen, angst oplossen, begeleiding bij hoogsensitiviteit, leren hoe te leren, kindercoaching, kinder weerbaarheidstrainingen, weerbaarheidstrainingen, coaching voor kinderen.

bron : Happy Kids Trainingen

Geplaatst op vrijdag 22 maart 2024.