Relatietherapie

Naast de begeleiding van volwassen brusjes en KOPP-kinderen en ouders van gehandicapte kinderen of levensbedreigende ziekte, kan Kim Lakke van Hartverstand hulp bieden met relatietherapie in Arnhem.

Er is een apart programma voor Hoogbegaafden in relaties neem gerust contact op voor meer informatie.
En er is een tweedaagse intensive voor ieder koppel geïnspireerd door de aanpak van Hedy, klik hier voor meer informatie over Hedy en Yumi.

De redenen voor de therapie zijn heel divers: sommige koppels lijden onder voortdurende misverstanden, andere worden geconfronteerd met seksuele problemen, en weer anderen vragen zich af of hun relatie de moeite loont om in stand te houden.

De behandelingen

De relatietherapie in Arnhem begint met een gezamenlijke sessie, waarbij we de daadwerkelijke hulpvraag duidelijk proberen te krijgen.

- Je leert over de window of tolerance we zoeken samen naar de triggers die je in een staat van van hyper- en hypo-arousal brengt
- We identificeren samen over de disfunctionele gehechtheidsstrategieën en de implicaties in intieme relaties (binding- en verlatingsangst)
- Vaardigheden die nodig zijn voor veilige hechting te zorgen in de relatie
- Psycho-educatie over Identificeren en differentiëren van hersengebieden
- Jezelf en elkaar leren kennen via coping-strategieën/overlevingsdelen.
- Middels voice-dialoque methodiek en humor meer begrip voor elkaar.
- Begrijp en implementeer communicatieve vaardigheden, waaronder geweldloze communicatie voor stellen
- Middels contextueel werken en systemische benadering benaderen we je identiteit en autonomie fenomenologisch

Lees hier verder...

Kim Lakke Hartverstand is een coaching uit Nederland. Trefwoorden van Kim Lakke Hartverstand uit Arnhem : relatietherapie, therapeut, coach, coaching praktijk, persoonlijke coaching, individuele begeleider, persoonlijke begeleiding, teamcoaching, KOPP, trainer, rouwtherapeut.

bron : Kim Lakke Hartverstand

Geplaatst op donderdag 13 juli 2023.