Relatieverslaving

Herken je het gevoel dat je soms getriggerd wordt in een gevoel van eenzaamheid, afwijzing, niet goed genoeg voelen?

Relatieverslaving

Dat je misschien in een relatie zit, waarvan je weet dat het een ongezonde relatie is, maar waarbij het je niet lukt om weg te gaan? Iedere keer hopen dat hij gaat veranderen maar erachter komen dat hij niet gaat veranderen?

Voordat je het weet, tikken de dagen, maanden en jaren weg. Een relatie met veel drama, aantrekken en afstoten? Het zou kunnen dat je in een relatieverslaving zit. Een relatie waarbij je partner de rol vervangt van een ouder (s) die emotioneel niet beschikbaar waren voor jou. De behoefte aan erkenning, onvoorwaardelijke liefde/acceptatie die je niet gekregen hebt van je ouders, hoop je nu te vinden bij je partner, maar helaas kom je erachter dat deze partner ook emotioneel niet beschikbaar is. Vaak ben je al heel lang aan het wachten tot het beter wordt en zit je in de ‘valse hoop’. Je hoopt dat hij aardig wordt, meer geïnteresseerd zal zijn in je of bijvoorbeeld dat hij weggaat bij zijn vrouw en voor jou zal kiezen. Misschien denk je regelmatig, als ik minder zeur, dan……., als hij het niet zo druk heeft op zijn werk, dan…….. en uiteindelijk merk je dat je dit al heel lang hoopt en dat er niets verandert. Het zal je duidelijk worden dat hij niet gaat veranderen en dat je je eenzaam en alleen blijft voelen binnen de relatie. Je kunt een ander helaas niet veranderen, toch blijf je hoop houden, valse hoop…………

Komt dit je bekend voor? Zou je hier met iemand over willen praten? Neem contact met me op en dan kunnen we dit onderzoeken en kijken hoe je dit kunt aanpakken.

Janet Erisman info@janetcp.nl www.janetcp.nl 0621870505

Janet Counsellingspraktijk is een coaching uit Nederland. Trefwoorden van Janet Counsellingspraktijk uit IJmuiden : .

bron : Janet Counsellingspraktijk

Geplaatst op donderdag 22 september 2022.