Schrijvend coachen doe je zo

Wanneer je op een moment in je leven komt dat je ontdekt dat je bepaalde fases eigenlijk niet beleefd hebt en alles in een laatje heb weggestopt en je besluit daar iets aan te doen, dan is VerteldT – online coaching misschien een hulp.

Je kunt alle gedachten van je afschrijven. Misschien zijn er woorden die je niet hardop durft of kunt uitspreken, maar lukt het wel om ze op te schrijven. Misschien lukt het je om je gedachtes te verwoorden in zinnen of een verhaal.

VerteldT – online coaching nodigt je uit om je gedachtes de vrije loop te laten en ze toe te vertrouwen aan het geduldige papier, zodat jij weggestopt verleden niet meer mee hoeft te dragen.

Schrijvend coachen: wat is dat?

Met schrijvend coachen leg je mij, per mail, je hulpvraag voor. Dat kan een hele brede vraag zijn, maar ook iets heel specifiek. Daarmee start het proces. Je ontvangt vervolgens van mij een mail met daarin een aantal vragen, die je dezelfde dag beantwoordt. Ik reageer met een nieuwe mail met vragen en jij stuurt me weer je antwoorden.

10 Dagen lang, achter elkaar.

Na 10 dagen heb jij weer contact gemaakt met je eigen ik. Of zoals één van de deelnemers mij liet weten: “Ik voel de energie alweer nu ik het zo opschrijf. Het schrijven doet me veel. Ik voel me enorm bevrijd. Er is ruimte ontstaan voor iets nieuws. En heel bijzonder dat gewoon schrijven dit veroorzaakt heeft.”

Schrijvend coachen doe je:
- In je eigen tijd
Wanneer jij de mail beantwoordt, bepaal je zelf. In de rust van nacht, tijdens je pauze van het werk, 's ochtends bij het begin van de dag..... Jij beslist.
- Op je eigen plek
Het maakt niet uit waar jij je mail schrijft. In bed, wandelend in het park op je telefoon, aan je bureau achter je laptop. De plek waar jij je prettig voelt.
- Persoonlijk met mij
Niet live, wel persoonlijk. 10 Dagen lang ben je verzekerd van mijn aandacht. De vragen die ik stel, zijn niet standaard, ze spitsen zich toe op jouw situatie, op jouw eigen proces.

Waarom schrijvend coachen?
* Door er woorden aan te geven, kun je het nastreven. Wat als onrust en onbestemd door je heen raast, krijgt betekenis. Een betekenis die jij tot uiting kunt laten komen in je gedrag.
* Daardoor bereik je eerder je doelen.
* Door te schrijven ontwikkel je meer werkgeheugen. Schrijven over je gedachten en gevoelens vermindert stress en spanning, waardoor er meer ruimte ontstaat voor het geheugen.
* Schrijven over een traumatiserende gebeurtenis versterkt je immuunsysteem, verlaagt je bloeddruk en verbetert je longfunctie.
* Schrijven kan je helpen in het bijhouden van je sportdoelen, in het omgaan met lastige emoties die je hierbij in de weg zitten en kan je steunen in je zelfontwikkeling op dit gebied.
* Je bent meer tevreden. Onderzoek heeft aangetoond dat mensen die schrijven waar ze dankbaar voor zijn, in verhouding tot mensen die over andere dingen schrijven, fysiek actiever zijn, minder lichamelijke ongemakken rapporteren, meer tevreden zijn en positiever over de toekomst zijn.

Kortom:
• Op afstand nabij
• Je bepaalt zelf je tijd
• Op iedere plek mogelijk
• Onbevooroordeeld
• Toegang tot je diepste zelf
• Een inzicht waarmee je aan de slag kunt

VerteldT is een coaching uit Nederland. Trefwoorden van VerteldT uit Wessem : Gratis prikkelgesprek, brainwave 7-daagse, paniek tips, verhalen cirkel, zelfkennis vergroten, wat is mijn geschiedenis, meer energie, mijn levensverhaal, rust in mijn hoofd, inspiratie, schrijvend coachen, coach gesprek, .

bron : VerteldT

Geplaatst op dinsdag 14 maart 2023.