Sensitief Leiderschap | HSP & WERK JAARTRAJECT

Hoogsensitiviteit betekent dat je veel informatie en details opmerkt en die informatie diepgaand verwerkt. Dit brengt voor- en nadelen met zich mee in je werk en leven.

Het omgaan met jouw hoogsensitiviteit een het benutten van je potentieel vergt sensitief leiderschap. Door het ontwikkelen van jouw sensitief leiderschap kun je er écht zijn voor jezelf, anderen, de organisatie en de maatschappij. Het gaat om het nemen van de leiding over jouw werk en leven op jouw voorwaarden. Alles wat je leert in het programma ‘Sensitief Leiderschap’ is toepasbaar voor professionals, leiders en ondernemers. Sensitief Leiderschap staat los van een leidinggevende functie. Het versterkt het daarentegen wel. Het gaat over hoe jij de leider in jouw werk en leven bent.

Herken je dit?

- Je hebt het gevoel dat je je talenten niet optimaal benut; er zit meer in jou dan eruit komt.
- Je werk kost je regelmatig meer energie, dan het oplevert.
- Je bent altijd druk in je hoofd en komt weinig ‘echt’ tot rust.
- Je ziet wat er nodig is in de organisatie; anderen zitten vaak niet op jouw lijn.
- Je bent goed in je werk, maar beseft dat er meer nodig is dan kennis en praktische aansturing.
- Je bent hoogsensitief, maar zet dit nog niet bewust in om betere resultaten te halen.
- Je voelt je anders.
- Je voelt haarfijn aan hoe de ander in z’n vel zit en hebt daar soms ook last van.
- Bepaalde beslissingen die worden genomen voelen voor jou niet goed, omdat je al weet dat het geen resultaat gaat opleveren of omdat je deze te veel vanuit ratio maakt.
- Je handelt te veel met de ander in gedachten, waardoor je jezelf te kort doet.
- Je voelt je regelmatig onzeker en vindt dat dat niet de bedoeling is in jouw rol.
- De balans tussen werk en privé is ver te zoeken.
- Je twijfelt regelmatig aan het feit of dit werk wel écht bij je past.
- Je bent toe aan de volgende stap omdat je je misschien wel aan het vervelen bent ;-).

Op de juiste manier omgaan met je hoogsensitiviteit in je werk en leven vergt kennis, vaardigheden en leiderschap.

Sensitief leiderschap begint bij jezelf. Jezelf goed leren kennen inclusief je hoogsensitiviteit, je identiteit versterken en meer doen met de onderlaag die jij altijd aanvoelt.

Want je hoogsensitiviteit is een groot onderdeel van wie jij bent. Het is je temperament, je bent ermee geboren. Je hoogsensitiviteit maakt je uniek én je kunt het inzetten om de organisatie, de maatschappij én jezelf te ontwikkelen.

Vanuit daar kun je er zijn voor anderen. Daar is geen methodiek voor. Het begint bij jou.

In het programma ‘Sensitief Leiderschap’ van HSP & WERK leer je jezelf kennen inclusief je hoogsensitiviteit, hoe je er mee omgaat en hoe je het inzet als ‘tool’ in je werk. Je ontdekt wat je écht wilt vanuit wie jij bent als HSP en gaat datgene doen waar je je leven lang vervulling door ervaart.

De kern is het zetten van de stappen die voor jou nu nodig zijn om je werk én leven in te richten op jouw voorwaarden én je potentieel te benutten vanuit wie jij van nature bent. Waarbij je rekening houdt met je sensitiviteit én het optimaal benut.

Voor wie is dit jaarprogramma?

‘Sensitief leiderschap’ is voor jou als hoogsensitieve ambitieuze, professional, leider of ondernemer. Je bent een ambitieuze snelle denker. Tot op heden heb je jouw sensitieve kant nog niet volledig benut in je werk. Je weet dat je hoogsensitief bent, misschien ook hoogbegaafd, maar nog nooit heb je er écht werk van gemaakt. Je voelt wellicht ook wat weerstand op de term hoogsensitiviteit.

Om jouw (persoonlijk) leiderschap te versterken weet je dat het nodig is om bewust aandacht te besteden aan jouw hoogsensitiviteit.

Een leven lang leren is waar jij voor staat. Je wilt een verdiepingsslag maken in jouw persoonlijke en professionele ontwikkeling. Eruit halen wat erin zit, maar wel vanuit zingeving en intrinsieke motivatie. Niet alleen maar op wilskracht.

Je wilt werken aan je fundering, zodat je stevig staat en vanuit daar verder doorgroeit. Je wilt varen op je gevoel en vertrouwen op je intuïtie. Dit juist benutten! Het mag makkelijker gaan in minder tijd.

Naast het werken aan een stevige basis ben je ambitieus en ga je voor het beste resultaat!

Klaar voor?

Plan hier je gesprek!

HSP & WERK is een coaching uit Nederland. Trefwoorden van HSP & WERK uit Harderwijk : loopbaanontwikkeling, leiderschapsontwikkeling, persoonlijke ontwikkeling, persoonlijke ontwikkeling, hoogsensitieve professionals, HSP en werk, Ik ben hoogsensitief, Sensitief Leiderschap, hoogsensitieve leider, HSP ondernemer, leiderschapscoach, .

bron : HSP & WERK

Geplaatst op maandag 8 juli 2024.